TCL Alcatel için açıklama yaptı

Alcatel 1X

Fransız mallarının boykot edilmesi kararı üzerine TCL Alcatel için önemli bir açıklamada bulundu. İşte konu ile ilgili detaylar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı üzerine internette en çok aratılan sorulardan birisi de Türkiye’de satılan Fransız malları listesi oldu.

Pek çok mecra bu Fransız mallarına dair listeler yayınladı. Lakin listelerin pek çoğu kopyala yapıştır tarzında olunca bazı problemlerin ortaya çıkması da kaçınılmaz oldu. Pek çok listede TCL’in kısa süre önce satın aldığı telefon üreticisi Alcatel’in de ismi bulunuyordu.

TCL de doğal olarak bu konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği hissetti. Çünkü TCL özünde Fransız değil Çin kökenli bir şirket. Dolayısıyla bu durumda Alcatel de otomatik olarak Çini bir firma oluyor.

TCL Alcatel için Fransız malı değil açıklaması yaptı

TCL’den yapılan açıklamada kısaca Alcatel’in Fransız bir şirket olmadığı ve Çin kökenli TCL tarafından satın alındığı belirtildi. Bu arada şunu da belirtmemiz gerekiyor. Ülkemizde hizmet veren pek çok Fransız şirkette Türk ortaklar da yer alıyor. Örneğin Carrefour’un belli bir hissesi Türk iş adamlarına ait.

Aynı şekilde ismi “Türk” olan bazı şirketlerin de Fransız olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Aynı Türk Ekonomi Bankası gibi. Tabi bu boykot kararının halk nazarında ne derece etkili olacağı da başka bir soru işareti. Zira hala Fransız Renault’ta sıfır otomobil bulamıyorsunuz.

Huawei ve Samsung arasındaki buzlar eridi