Samsung ile Huawei arasındaki buzlar ediyor

Samsung ile Huawei

Samsung ile Huawei arasındaki buzlar erimeye başladı. Güney Koreli firma, Huawei’ye OLED ekran temin edebileceğini açıkladı.

ABD hükümeti Huawei’ye yaptırım uyguladıktan sonra Samsung, Çinli firmaya bellek yongaları ve OLED panel tedarikini durdurmak zorunda kaldı. Ancak Güney Koreli firma, Huawei’yi müşterisi olarak tutmak için ABD’den onay talep etmişti. Şimdi, Samsung’un Huawei’ye bileşen tedarik etmeye başlayabileceği anlaşılıyor. Anlayacağınız Samsung ile Huawei arasındaki buzlar hızlı bir şekilde erimeye başlayacak.

Samsung ile Huawei OLED için tekrar bir araya geliyor

Güney Kore’den gelen yeni bir rapora göre Samsung Display, geçtiğimiz günlerde ABD hükümetinden Huawei’ye belirli ekran ürünlerini tedarik etmek için onay aldı. Samsung’un ekran üretim kolu, Huawei’ye karşı yaptırımların birkaç hafta önce yürürlüğe girmesinden sonra bu tür bir onay alan ilk şirket oldu. ABD hükümeti, ekran panelleri daha az hassas olduğu için lisans vermiş olabilir ve Huawei, BOE’den paneller alabilir.

Huawei Mate 30E Pro tanıtıldı! Bu neyin nesi?

Benzer onayların AMD ve Intel’e de verildiği bildiriliyor. Bu firmalar artık Huawei’nin bilgisayarları ve sunucuları için işlemci tedarik edebilir. Çinli firma hala bellek yongaları almakta zorlanıyor, bu nedenle Samsung’dan ekran paneli tedarikini büyük bir farkla artırmayabileceği bildiriliyor.

Samsung ile Huawei

Samsung’un ekran ve çip üretim kolları, Huawei’e yaptırımlar uygulandıktan sonra darbe aldı. Ancak şirketin akıllı telefon işi özellikle Avrupa ve Hindistan gibi pazarlarda çok hızlı gelişti.

Samsung Galaxy S21 Plus işte böyle görünecek!

Huawei’nin piyasadan silineceğini iddia edenler, Samsung’tan gelen bu açıklamanın ardından biraz köşelerine çekilip sussa iyi olur.