BlackBerry sonunda öldü!

blackberry

Yılladır çırpınan BlackBerry sonunda öldü. Çinli üretici TCL, BlackBerry’nin üretim lisansını satın aldı!

Son yıllarda mobil sektör oldukça hareketli. Bir tarafta Apple, diğer tarafta Android üreticileri, güncellemeler ve yeni özellikler derken tüm bunların gerisinde kalan BlackBerry artık daha fazla çabalamayacak. Üretim lisansını satan BlackBerry bundan böyle telefon üretmeyecek.

TCL, BlackBerry’nin lisanslarını satın aldı!

Alcatel markasıyla da tanıdığımız Çinli TCL, BlackBerry’nin lisanslarını satın aldı. Daha önce BlackBerry DTEK50 ve DTEK100 modellerini de üreten TCL, markayı kullanmaya devam mı edecek yoksa tamamen rafa mı kaldıracak henüz belli değil.

Son bir yıldır Android platformuna geçiş yapan BlackBerry, son olarak Kanadalı bir şirkete satılmıştı. Mevcut BlackBerry firması artık sadece güvenlik yazılım tarafında faaliyetlerini sürdürecek. Üretim ve tasarım gibi donanım taraflı operasyon TCL tarafından gerçekleştirilecek.

Söz konusu anlaşmanın detayları henüz tam anlamıyla ortaya çıkmış değil. Önümüzdeki dönemde BlackBerry’nin logosunu yeni modeller üzerinde göremeyebiliriz. TCL’nin hedefi BlackBerry’yi yeni pazarlara taşımak. Bakalım bu hedefte başarılı olunabilecek mi?

Benzer bir satın alma daha önce Microsoft ile Nokia arasında da karşımıza çıkmıştı. Microsoft, Nokia markasını akıllı telefonların üzerinden kaldırarak kendi markası ile yoluna devam etmişti. Nokia markası ise sadece giriş seviyesi cep telefonları için kullanılıyordu.

Akıllı telefonlar için 5 nostaljik oyun!