Tarihin En Hüzünlü Oyunu: That Dragon, Cancer

that dragon cancer

Tarihin en depresif oyunu That Dragon Cancer ile karşı karşıyasınız. Video oyunları insanı, sıkıcı ve karanlık bir dünyadan bir süre de olsa koparıp, keyifli anlar yaşatabilen nadir şeylerdendir. Ne var ki That Dragon, Cancer pek çok oyun müdavimini ekran başında ağlatabilecek kadar hüzünlü bir yapım.

That Dragon Cancer, Ryan – Amy Green çifti ve Josh Larson gibi üyelerden oluşan Numinous Games tarafından, gerçek bir hikayeden ilham alınarak geliştirilmiş. Yapım geçtiğimiz günlerde PC ve Mac platformları için satışa sunuldu.

Bu yapımdan grafiksel anlamda mucizeler beklemeyin. Hatta 1990 yılların grafiklerini temel alın. Zaten gerek de yok; sarsıcı hikayesi ve hüzün verici atmosferi, yapımı 2016’nın en kaliteli adventure yapımlarından biri haline getiriyor.

That Dragon Cancer, tıkla ve bırak tarzı bir adventure oyunu. Ryan ve Amy Green, hikayede küçük oğullarından esinlenmiş. Ryan ve Amy Green’in küçük oğulları Joel’e, 2010 yılında beyin tümörü teşhisi konmuş ve sadece birkaç ay ömür biçilmiş. Ne var ki Joel Green, doktorları haksız çıkararak bu illetle 4 yıl savaşmayı başardıktan sonra 2014 yılında hayata gözlerini yummuş.

2990434 thatdragoncancer 1

Ryan ve Amy Green, oğullarına son bir saygı duruşu için That Dragon, Cancer’ı geliştirmiş.

Üçüncü perspektiften geliştirilen adventure yapımında, Ryan ve Amy Green’i çocuklarını yaşatma çabası birebir oyunculara yaşatılıyor. Ryan, bir gün hastanede ağlarken, kendisine ilham geldiğini hissediyor ve çocuğunu, sonsuza kadar yaşatmanın yolunu oyun dünyasında buluyor.

Yapım, kar amacı gütmüyor. Bazı kanser vb. derneklerinin bağışlarıyla can buluyor.

That Dragon Cancer; anne ile babasının Joel’e bir kahraman olduğunu anlattıkları sahne ile başlıyor. Joel hayallerinde iyiliğin ışığı ile kötü ejderha “kanser” ile savaşıyor. Sahne değiştiğinde, hüzünlü ebeveynler ona “her kahramanın dinlenmeye ihtiyacı olduğunu” söylüyor.  Joel’e daha keyifli anlar yaşatmak ise oyuncuya kalmış.

Adventure türündeki yapım, böyle bir atmosferde ilerliyor. Yine de kullanıcıları, bol bol gözyaşının ve harika bir oyunun beklediğini belirtmeden geçmeyelim.

That Dragon Cancer, oyun dünyasının en gerçekçi ve hüzünlü hikayesi ile her türün müdavimlerini büyüleyecek nitelikte.