Taksi kamerası kararı büyük tartışma yarattı: Yolcular tedirgin

Taksi kamerası kararı

Taksi kamerası kararı büyük bir tartışmanın ortaya çıkmasına neden oldu. Bildiğiniz üzere taksiciler hakkında alınan kamera kararı önemli görülüyordu. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Ticari taksi kamerası kararı büyük ölçüde yolcu ve şoförlerin güvenliği için alınmıştı. Fakat gelen ani bir karar nedeniyle bu düzenleme durduruldu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından kamera zorunluluğu kararının 2022 yılının Aralık ayına ertelendiği açıklandı.

Türkiye’de taksiciler ile ilgili genellikle olumsuz bir görüş var. Bu görüşler nedeniyle taksilere kamera takılması kararı alınmıştı. Ayrıca gece vakti taksi şoförlüğü yapan kişilerin daha iyi korunması için bu kamera kararının önemli olduğu ifade edildi. Ancak konuyla ilgili yapılan açıklamalarda bu kararın ertelendiği söylendi.

Taksi kamerası kararı endişe yaratıyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın konu ile ilgili önemli bazı açıklamalara yer verdi. Kamera zorunluluğu için henüz hazır olunmadığını söyledi. 2022 yılının Aralık ayına kadar taksilerden böyle bir zorunluluk talep edilmeyecek.

Taksi kamerası kararı

Konuyla ilgili çok büyük bir tartışma yaşanıyor. Kimileri bunun taksicilerin daha dikkatli davranmasını sağlayacağını düşünüyor. Ancak alınan bu yeni karar iki farklı nedene bağlandı. Bunlardan ilki özel hayatın gizliliği ile ilgili. Yapılan açıklamalarda yeni kamera zorunluluğu özel hayatı olumsuz yönde etkiliyor denildi. Taksi kamerası kararı için başka bir neden daha öne sürüldü.

GetirBiTaksi uygulaması istediğiniz yere taksi çağırmanızı sağlayacak

Yapılan açıklamalarda pandemi sürecinin taksi esnafını zor durumda bıraktığı söylendi. Yeni kamera zorunluluğu ile birlikte taksiler ek bir yükün altına girecek denildi. Ancak taksi kullanan kişiler bu konuda biraz tedirgin. Peki sizce taksilerde kamera zorunluluğu olmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.