Jaguar, Almanya’ya çıkarma yapacak!

Jaguar

İngiliz otomotiv devi Jaguar, elektrikli SUV modeli I-Pace ile Almanya’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Oldukça çevreci olan Jaguar I-Pace, Münih taksi filosuna katılmaya hazırlanıyor.  İşte detaylar.

Alman hükümeti 2015’te patlak veren dieselgate skandalından sonra dizel araçlarla topyekûn mücadele kararı aldı. Yüksek emisyon değerleri nedeniyle Almanya şehirlerindeki artan hava kirliliğinin tek sorumlusu olarak görülen dizel araçlara alternatifler aranıyor. Hükümet işe öncelikle kamuya ait olan araçlar ve toplu taşımada kullanılan araçlardan başladı. Tabii büyük şehirlerde sayıları oldukça fazla olan taksilerde bu önceliğe dahil.

Pazartesi günü Münih’in ilk elektrikli Jaguar I-Pace taksisi yola çıktı!

Almanya’nın en büyük şehirlerinden olan Münih, 1.5 milyonu aşkın nüfusu ile ülkenin en kalabalık şehirlerinden. Şehirde taksi kullanımı oldukça yaygın. Öte yandan Almanya’daki taksi filolarının birçoğunun Mercedes-Benz modellerinden oluştuğu biliniyor. Evet, ülkede kullanılan taksilerin %60 kadarı Mercedes-Benz modellerinden oluşuyor. Taksiciler genellikle Mercedes-Benz E-Serisi sedan modellerini tercih ediyorlar.

Oldukça çekici tasarıma ve iyi bir elektrikli sürüş menziline (480 km) sahip olan Jaguar I-Pace, bu yılın başlarında satışa çıktı. Tabii İngiliz otomotiv devi bu konuda yalnız değil. Alman otomotiv endüstrisinin bayrak taşıyıcı markası Daimler AG, elektrikli crossover SUV modeli Mercedes-Benz EQ C, önümüzdeki yıl yola çıkacak. İlerleyen yıllarda Alman taksi filolarında her iki modelin de çokça görüleceği kesin.

Alman mahkemeleri dizel otomobilleri yasaklayabilir!

Jaguar