Oculus Rift Yapımcısından Morpheus Hakkında Açıklamalar

Oculus Rift Yapımcısından Morpheus Hakkında Açıklamalar

Oculus Rift yapımcısı Palmer Luckey, rakip sanal gerçeklik cihazı Project Morpheus hakkında açıklamalarda bulundu.

Başta oyun sektörü olmak üzere birçok alana önemli yenilikler getirme potansiyeline sahip olan sanal gerçeklik cihazları, son dönemde Oculus Rift önderliğinde hızlı bir yükselişe geçti. Oculus VR tarafından geliştirilen Oculus Rift’in Consumer Electronics Show 2014 kapsamında görücüye çıkmasının ardından sanal gerçeklik cihazlarına ilgi önemli ölçüde arttı. Bu gelişmenin ardından Sony de elini çabuk tuttu ve geçtiğimiz ay düzenlenen Game Developers Conference 2014 kapsamında, kendi sanal gerçeklik cihazı olan Project Morpheus’u resmi olarak tanıttı.

Oculus_Rift_DG

Sony cephesinden yapılan açıklamaya göre Project Morpheus, yakında PlayStation 4 kullanıcılarına özel olarak kullanıma sunulacak. Sony’nin yapım aşamasındaki sanal gerçeklik cihazının oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olurken, Oculus Rift’in yapımcılarından olan Palmer Luckey de cihaz hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Sony’nin gerekli çabayı gösterdiği taktirde günümüz için oldukça verimli olacak bir ürün ortaya çıkarabileceğini dile getiren Palmer Lucky’ye göre Sony’nin de sanal gerçeklik alanına dahil olması sektör için olumlu bir gelişme.

Ancak Luckey, Project Morpheus’un gelecekte karşılaşabileceği olası problemleri dile getirmekten de kaçınmıyor. Luckey’nin Morpheus hakkındaki temel endişesi ürünün bundan birkaç yıl sonra donanımsal olarak bilgisayarların gerisinde kalacak olması. PlayStation 4’ün günümüz için oldukça güçlü bir cihaz olduğunu söyleyen Luckey, buna rağmen birkaç yıl sonra PlayStation 4’ün donanımsal olarak bilgisayarların gerisinde kalacağına ve bugün PlayStation 3’ün düştüğü konuma düşeceğine vurgu yapıyor.

WhatsApp Sesli Aramaya Yakında Kavuşacak