Surface Tablet Serisine Son Verilebilir

Surface Mininin İptal Edildiği Sonunda Resmileşti

Tablet satışlarında istenilen rakamlara bir türlü ulaşamayan Microsoft’un zarar etmekten kurtulmak için Surface tablet serisine sona verebileceği söyleniyor.

Yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yazılım odaklı eski stratejisinden yavaş yavaş uzaklarak donanım alanına dev yatırımlar yapmaya başladı. Nokia’nın telefon bölümünü satın alması Microsoft’u akıllı telefon alanına sokmuş olsa da, firmanın donanım alanındaki belki de en önemli girişimi Surface tablet serisi olmaya devam ediyor.

Surface_Mini

Ancak Android ve iOS işletim sistemli cihazlar tarafından domine edilen tablet pazarında Surface tabletlerin istenilen ilgiyi görmemesi, Microsoft’un bu alandaki çalışmalarından zarar etmesine neden oluyor. Sürekli olarak zarar etmekten kurtulmak için masrafları azaltmaya karar veren Microsoft‘un Surface tablet serisini tamamen sonlandırabileceği iddia ediliyor. Firmanın satılmayan Surface ürünleri nedeniyle 1.6 milyar dolar zarar ettiği ve bunun sonucunda yeni bir Surface modeli üretmeye niyetli olmadığı söyleniyor.

Microsoft Xim Uygulamasını Kullanıcılara Sundu