Batman V Superman Düşmesine Rağmen Kalkmayı Bildi

batmanvssuperman

Batman V Superman: The Dawn of Justice, ilk haftada 600 milyon dolara yakın gişe hasılatı elde etmiş ve beklentileri yükseltmişti. Ne var ki, ikinci haftanın ilk günlerinde olumsuz anlamda bir rekor kırılsa da, yükseliş yeniden başladı.

Zack Snyder, ezelden beri eleştirmenlerden tarafından pek takdir edilmeyen bir isim. Her ne kadar Sucker Punch gibi hayal kırıklığı bir filmin yönetmeni olmak gibi bir talihsizliğe maruz kalsa da; 300, Watchmen, korku kültü Dawn of The Dead ve Man of Steel’deki iyi performansı, yeterince takdir edilmedi.

Dolayısıyla DC Comics, yeni DC Cinematic Universe’u (DC Sinema Evreni) ona teslim edince tartışmalar yükseldi. Metacritic ve Rotten Tomateos yazarları adeta baş kaldırdı. Bununla birlikte Man of Steel; 700 milyon dolar gişe hasılatı elde edince isyan nispeten dindi.

Kanımızca çok başarılı olan Batman V Superman Dawn of Justice’de, bazı kişilerce düzenlenen kara propagandaya kurban gitmek üzereydi. Yapım ilk haftada, 600 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. İkinci haftanın ilk günlerinde, öncü haftaya göre yüzde 76’lık bir düşüş yaşandı. Bu düşüş, 2003’deki Hulk’tan beri görülmüş şey değildi.

Batman V Superman

Ancak, filmi yerden yere vuranların hevesi kursağında kaldı. Cuma ve cumartesi elde edilen gişe hasılatı ile toplam hasılat, 850 milyon dolar sınırına ulaştı. Reklam giderleri ile birlikte 400 milyon dolarlık bir bütçe söz konusu olsa bile, kaydedilen rakam büyük bir başarı.

Her ne kadar FV-Warner Bros’tan bazı üst düzey yöneticiler de, Zack Snyder konusunda fikir ayrılığına düşse de, rakamlar böyle devam ettikçe, Zack Snyder’ın tahtı kolay kolay sallanacağa benzemiyor.