Süper Lig maçları şifresiz yayınlansın önerisi verildi

0006baae 800

Süper Lig maçlarına koronavirüs salgını sebebiyle ara verilmişti. Maçlar, bu akşam itibarıyla devam edecek ve bir de öneri sunuldu.

Süper Lig ‘de bu akşam iki önemli maç var: Göztepe – Trabzonspor ve Fenerbahçe – Kayserispor. İki maç da 21:00 itibarıyla başlayacak ve yayıncı kuruluş tarafından yayınlanacak. Peki bundan sonrasında, geriye kalan maçları şifresiz olarak, TRT’den izleme şansımız olabilir mi?

CHP ve İyi Parti milletvekilleri, Süper Lig’de geriye kalan maçların şifresiz olarak, TRT’den yayınlanması konusunda mecliste öneri sundu. Bu sayede, koronavirüs salgını devam ederken futbol tutkunlarının da evlerinden çıkmadan, güvenli şekilde maçları izleyebileceği vurgusu yapıldı.

Süper Lig maçları şifresiz yayınlansın önerisi verildi

Sputnik Türkiye’de yer verilen habere göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

“Bu ülkenin futbol sevgisi bu şifreli maçlar başladığında Kovid-19 için büyük tehlikedir. Yayıncı kuruluş için maçların başlatıldığı söyleniyor ama yıllardır bu işten çok iyi paralar kazanılıyor. Buradan samimi çağrımızdır: Onlar biraz fedakarlık mı yapar ya da bu para o kuruma ödenir, TRT’den maçlar verilirse herkes evinde izler. Zaten bu kadar eziyet çekmiş insanlarımıza hem bir jest olur hem de Kovid-19’a karşı ciddi bir tedbir olur. Yoksa yarından itibaren her kahvehane ve maç olan her ev yeni bulaş riskidir.”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de şunları belirtti:

“Lig maçlarının 8 hafta boyunca TRT’den şifresiz yayınlanmasının iyi olacağını düşünüyorum. Yayıncı kuruluşla görüşmeler yapılabilir. Devletimizin buna gücünün yeteceğine inanıyorum. Pandemi sürecinde evlerinde kalan vatandaşlarımıza moral desteği olsun.”

Asus VivoBook S14 inceleme! 2 ekranlı laptop!

VivoBook S14’ün pek çok farklı renk seçeneği mevcut. Bunlar: Yosun Yeşili, Şeffaf Gümüş ve Pembe. Ürünün en ufak detaylarında dahi farklı renk tonlarında çizgiler görebilmek mümkün. Bu sayede “klasik laptop formu”ndan çıkılmış. Hatırlarsanız bir zamanlar benzer bir durum telefonlarda da vardı. Sonra işler değişti ve rengarenk, ışık açısına göre ton ve geçiş farklılıkları gösteren ürünlerle karşılaştık. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda benzer şeyleri dizüstü PC’lerde de göreceğiz ve Asus’un gerçekleştirdiği bu hamle gerçekten hem cesur hem de dikkat çekici.