Sudden Strike 4 için yeni video

sudden strike 4

Kalypso Games tarafından geliştirilen gerçek zamanlı strateji (RTS) oyunu Sudden Strike 4 için PS4 oynanış videosu yayınlandı. İşte detaylar.

Genel olarak RTS yani gerçek zamanlı strateji oyunlarını PC’de oynamaya alışkınız. Konsolların kontrol sistemindeki dinamikler nedeniyle, RTS tarzı oyunları klavye ve fare ile oynamak çok daha basit oluyor. Yapımcılar da bu durumun farkında oldukları için bu tarz oyunları genel itibari ile PC’ye özel olarak satışa sunuyorlar. Fakat Kalypso Games, bu sefer tabuları yıkarak yeni strateji oyununu PlayStation 4 için de yayınlama kararı aldı. PC ile eş zamanlı olarak PS4 için de çıkacak olan Sudden Strike 4 için geçtiğimiz gün yeni bir oynanış videosu yayınlandı.

Yayınlanan oynanış videosunun PlayStation 4 üzerinden kayıt edildiği belirtiliyor. Yani bu video sayesinde Sudden Strike 4’ün PS4’te ne derece oynanabilir olduğunu da net bir şekilde görüyoruz. İlgili videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Videodan görüldüğü kadarıyla, Kalypso Games son derece iyi bir iş çıkarmış. PS4 kontrolcüsüyle bile oyunu oynamak fazlasıyla kolay gibi görünüyor. Elbette burada DS4’te bulunan dokunmatik yüzeyin önemli bir rol oynadığını da belirtmemiz gerekiyor. Zira oyunun Xbox One için yayınlanmamasının temel sebebi, kontrolcüsünün DS4 gibi dokunmatik bir bara sahip olmamasından ötürü olabilir.

Dip not olarak belirtelim. Sudden Strike 4, PlayStation 4 ve PC için 11 Ağustos’ta raflardaki yerini alacak.

Far Cry 5 hakkında yeni detaylar