Sudan ucuz Honor Play 8 satışa çıktı

honor play 8

Honor’un giriş seviyesine hitap eden yeni akıllı telefon modeli Honor 8 Play 120 dolarlık satış fiyatıyla raflardaki yerini aldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Çinli akıllı telefon üreticilerinin, kısa sürede global pazara yayılmalarındaki temel etken fiyat politikaları diyebiliriz. Sektörün geneline bakıldığında, en düşük etikete sahip akıllı telefonların Çinli üreticilerin elinden çıktığı net bir şekilde görülüyor. Öyle ki günümüzde 100 – 150 dolar seviyesine modern tasarıma sahip akıllı telefonlar satın almak mümkün. Nitekim Honor’un yeni satışa sunulan 120 dolarlık Honor Play 8 modeli de bunlardan biri.

120 dolarlık Honor modeli satışa çıktı

İlk etapta yalnızca Çin’de satışa sunulan yeni Honor modeli, şık tasarımı ve modern çizgisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Elbette hepsinden öte telefonun 120 dolar gibi son derece uygun bir fiyattan satılması da kullanıcıların ilgisini bu cihaza yönlendiriyor.

Yeni honor modeli gücünü MediaTek tarafından geliştirilen Helio A22 yonga setinden alıyor. Sistemini 2GB RAM ile destekleyen telefonun dahili depolama alanı ise 32GB. MicroSD kart desteği de sunan cihaz bu sayede depolama alanını 512GB’a kadar çıkarabiliyor.

19:9 en boy oranına sahip HD+ çözünürlüğünde 5.71 inçlik LCD ekranla gelen Honor Play 8, su damlası çentiği olarak nitelendirdiğimiz tasarım çizgisinde yer alıyor. Kullanıcılarına son derece modern bir görünüm sunan telefonun arkada tarafında 13MP’lik tek bir kamera yer alıyor. Açıkçası arka tarafta çift ana kamera tercih edilseydi, telefon ciddi anlamda efsane olabilirdi.

Ön tarafta 5MP’lik selfie kamerasının yer aldığı cihaz 3020 mAh’lık ortalama bir bataryadan besleniyor. Kutudan ilk çıktığında EMUI 9.0 destekli Android Pie ile çalışacak olan modelin Çin dışında hangi ülkelerde satılacağı ise henüz netleşmiş değil.

Honor 8X yok satmaya devam ediyor