Studio Ghibli tema parkı açılıyor! Anime hayranlarına müjde

Studio Ghibli tema parkı açılıyor! Anime hayranlarına müjde

Anime klasikleri My Neighbor Totoro ve Princess Mononoke’tan sorumlu animasyon evi Studio Ghibli, 2017’de Ghibli Park için planlarını duyurmuştu. Tema parkında, diğer favorilerin yanı sıra Kiki’nin Delivery Service ve Spirited Away’e dayalı merkezler de olacak.

COVID-19’un neden olduğu kesintiye yüzünden tema parkının açılış tarihi 2022 sonbaharında gerçekleşecek. Temmuz ayında Studio Ghibli tema parkının geçici bir askıya alma işleminin ardından inşaatına devam ettiğini duyurdu. Aichi Prefecture valisi Hideaki Omura, “Çalışmalar devam ediyor ve parkı 2022 sonbaharında açmayı planlıyoruz” dedi. Ghibli Park’ta inşaat 2020 yılının başlarında başladı. Ardından, koronavirüs krizini yüzünden geçici olarak durakladı. Springtime of Life Hill, Ghibli’nin Giant Warehouse ve Dondoko Ormanı’nda 28 Temmuz’da çalışmaları yeniden başlattı.

NME’nin haberine göre, Ghibli filmlerinin hayranları, Ghibli ekibinin 4 ile 5 kat yüksekliğinde inşa etmeyi planladığı Yürüyen Şato’ya (Howl’s Moving Castle) adını veren yapı birebir inşa edilecek. Kotaku’nun haberine görie eğlence parkı 5 alandan oluşuyor. Cadı Vadisi, Preses Mononoke Köyü, Ghibli’nin Dev Ambarı, Dondoko Ormanı ve Hayatın Baharı Tepesi. Studio Ghibli’nin gelecek filmi Aya and the Witch, stüdyonun elle çizim yerine üç boyutlu bilgisayarlı animasyon kullandığı ilk filmi olacak. Filmden ilk sahne 28 Ocak’ta karşımıza çıktı. Ancak film karışık yorumlar almıştı. İzleyenlerin çoğu yeni animasyon üslubunu “itici” diye tanımlamıştı.

Studio Ghibli tema parkı açılıyor! Anime hayranlarına müjde

Tesis dünya standartlarında bir park olarak inşa ediliyor. Koronavirüs yüzünden seyahat etme özgürlüğü tam olarak gelmeyebilir. Ancak tema park açıldığında anime sevenlerin görmek isteyeceği ilk merkezlerden biri olacağı kesin.

YouTuber Deli mi ne hapis cezası aldı!