Maserati Ghibli S GranLusso Yenilendi

Maserati Ghibli S GranLusso Yenilendi

Maserati, üretimde olduğu dört yıldır markanın en çok satan modeli olan Ghibli S GranLusso, gösterge tablosunun kısmen yeniden tasarlanması, bilgi-eğlence sistemi, trafik yoğunluğu ile uyarlanabilir seyir kontrolü, ileri çarpışma uyarısı, otonom acil frenleme sistemi, kör nokta izleme gibi birçok noktada güncellendi.

Mercedes-Benz E ve BMW 5 serisi sedanların en güçlü rakiplerinden biri olan İtalyan sedan Maserati Ghibli S GranLusso kapsamlı bir güncellemeden geçti.

Daha düşük güçte olan benzinli V6 çift turbolu motorunun güç çıkışı 326 b/s’den 345 b/s’ye yükseltildi. Ghibli‘nin burnu, ızgarası ve kuyruğu yeniden tasarlandı. Ayrıca uyarlanabilir LED farları standarttı ve  markanın diğer modelleri Levantte ve Quattroporte şeklinde yeniden yapılandırıldı.

Alıcılar şimdi GranLusso yada performans GranSport paketi ile bir taban modelini yada versiyonunu seçebiliyorlar. GranSport paketinin temel bileşenler arasında Maserati‘nin ayarlanabilir Skyhook elektronik amortisörleri, racier koltuklar ve daha sportif tasarım detayları yer alıyor.

Kabin içi detaylarda; zarafetle yontulmuş deri kaplamalı gösterge paneli, görkemli döşeme koltuklar ve kaliteli bir İtalyan işçiliği ile göze çarpıyor. Gösterge paneli, oldukça iyi ölçeklendirilmiş bir bilgi-eğlence sistemi ile daha çağdaş görünüyor. Ancak bir Mercedes E sınıfının veya bir BMW 5 serisinin mevcut elektronik donanımlarını sunmamasına rağmen eksik noktaları öncesine göre daha iyi durumda.

Performans özelliklerine gelirsek; standart benzinli modelinin 2979 cc çift turbolu ve doğrudan enjeksiyonlu 6 silindirli motoru 424 beygir gücünde.  8 vitesli otomatik şanzımana sahip Ghlibli 1810 kg ağırlığında. 0’dan 100 km/s hıza 4.9 saniyede çıkabiliyor ve en yüksek hızı 286 km/s. Liste başlangıç fiyatı 73.840 euro olarak belirlenen İtalyan sedanın piyasadaki rakipleri Mercedes- AMG C63 ve BMW M3 diyebiliriz.