Stranger Things 4.sezon çekimlerinin yapıldığı stüdyoda yangın çıktı

Stranger Things 4.sezon çekimlerinin yapıldığı stüdyoda yangın çıktı

Netflix’in en sevilen dizilerinden Stranger Things için yeni sezon merakla bekleniyor. Ancak hayranların artan ilgisine rağmen sezon gecikti. Gecikmenin sebeplerinden biri çekimlerin yapıldığı stüdyonun yanmış olması. İşte detaylar.

İtfaiyeciler, Çarşamba sabahı erken saatlerde çekimlerin yapıldığı bölgede çıkan bir yangıla karşı karşıya kaldı. Stranger Things adlı hit şovun şimdi çekildiği stüdyolarda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Albuquerque İtfaiyesi kamu bilgilendirme görevlisi Tom Ruiz şunları söyledi: “4 Ağustos Çarşamba sabahı 13 Ünite Netflix stüdyolarına gönderildi. Vardıklarında birimler, duman ve alevlerle dolu bir film seti buldu. Müdahale eden tüm birimler, bu olayı söndürmek için özenle çalıştı ve hızla kontrol altına aldı. Ruiz, “Bu olay sırasında rapor edilecek herhangi bir itfaiyeci veya sivil yaralanma olmadı.” ifadelerini ekledi. Albuquerque Fire Rescue, itfaiyecilerin alevleri söndürürken görüntülerini paylaştı. Stranger Things’in ilk üç sezonu Atlanta’da çekilirken, yaklaşan dördüncü sezon kısmen New Mexico stüdyolarında çekiliyordu.

Stranger Things 4.sezon çekimlerinin yapıldığı stüdyoda yangın çıktı

The Hollywood Reporter’a göre Netflix, 2018’de bu yeni stüdyoyu satın aldı. Stranger Things çekimleri de orada devam etti. Şirket, New Mexico eyaletinde iki yıl boyunca 200 milyon dolardan fazla harcama yaptı. Kasım ayında stüdyo ek çalışmalarla daha da büyütülecekti. Netflix eş CEO’su Ted Sarandos daha önce yaptığı açıklamada, “Genişleme bölgeye birçok yeni yüksek teknoloji ve üretim işi getirecek. Bölgenin Kuzey Amerika’nın önde gelen üretim merkezlerinden biri olarak statüsünü pekiştirirken, üretim planlarımızı uygulamada daha çevik olmamızı sağlıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Koronavirüs delta varyantı aşı karşısında çaresiz kalıyor: Elimizde büyük bir koz var