Steam yeni bir rekora imza attı

Steam yaz indirimleri

Her geçen gün daha da popüler hale gelen Steam’de bu hafta sonu yeni bir rekor daha kırıldı. Aynı anda çevrimiçi olan kişi sayısı 32 milyonu geçti.

PC oyunculuğu bir dönem bitmenin eşiğine gelmiş olsa da son yıllarda rüzgar tersine döndü ve PC oyunculuğu konsollarla yarışacak seviyeye geldi. PC oyunculuğuna uygun MMO türü çok oyunculu popüler oyunların ortaya çıkışı ve bağımsız oyunların yükselişi PC oyunculuğunun yeniden yaygınlaşmasına sebep oldu. Ancak bu yükselişte önemli rol oynayan bir faktör daha vardı ki o da Steam platformuydu. Valve’nin sahibi olduğu oyun platformu, büyük katkıda bulunduğu bu yükseliş cefasını çekti belki ama şimdi de sefasını sürüyor. Her geçen gün daha fazla kullanıcı çeken, daha fazla harcamaya aracılık eden platform, bu hafta yeni bir rekora daha imza attı.

Steam Türkiye

Bu hafta sonu Valve’nin oyun platformunda aynı anda 32 milyon oyuncu çevrimiçiydi. Bu da Steam için yeni bir rekor anlamına geliyor. Bu kadar fazla kişinin aynı anda çevrimiçi olması, platformun ne kadar popüler hale geldiğiniz gözler önüne seriyor.

Daha da etkileyici olanı bu rekorların sıklaşmış olması. Platformdaki en yüksek çevrimiçi oyuncu sayısı konusunda son dönemde üst üste rekor haberleri geliyor. Bu da platformun hızla büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Yani 32 milyonluk bu rekorun yakın gelecekte daha da geliştirilme ihtimali oldukça yüksek.

Öte yandan aynı anda oyunda olan kullanıcı sayısı konusunda da yeni bir rekor kırıldı. Bu hafta sonu Steam’de aynı anda 10 milyondan fazla oyuncu oyun oynuyordu. Bu hafta sonu en çok oynanan oyunlar ise tahmin edileceği gibi CS:GO ve DOTA 2 oldu.

HTC yeni VR başlığı Vive XR Elite’i tanıttı