Steam Deck geliştirme kiti görüntüleri ortaya çıktı

Steam Deck

Bu haftanın başlarında Valve, Steam Deck geliştirme kitini oyun geliştiricilerine dağıttı ancak SteamDB yaratıcısı Pavel Djundik’e göre geliştirme kiti çevrimiçi olarak sızdırıldı.

Bu nedenle, Valve’ın yeni el konsolunda gelecek olan Güverte İşletim Sistemi ve UI gibi bazı güzel özellikler hakkında bir fikir edinebildik. Öncelikle elde taşınır cihazın İşletim Sisteminden bahsedelim, Steam Deck, SteamOS 3.0 ile birlikte gelecek. İşletim sistemi, şirketin Windows uygulamasıyla benzerlikleri olan Linux tabanlı platformunun yeni sürümünü temel alacak. Bu benzerlikler, Valve’den daha çok tescilli bir işletim sistemi olmayı amaçlayan orijinal SteamOS’tan ayrılıyor gibi görünüyor.

Djundik’e göre, işletim sistemi sızdırıldı ve artık diğer taşınabilir cihazlarda kullanılabilir. Ancak şimdilik işletim sistemi hakkında fazla bir bilgiye sahip değiliz ve sızıntıda Djundik hangi sistemlerin SteamOS 3’ü çalıştırabildiğini göstermiyor. Steam Deck’in Kullanıcı Arayüzü ve eski Büyük Resim Modunun yerini alacak.

Ancak sızdırılan ekran görüntüleri daha önce tarafımızca görülmüştü ancak kullanıcı deneyiminin nasıl olacağı konusunda bize fikir veriyor. Sistemin kullanıcı arayüzünün hala devam eden bir çalışma olduğuna dikkat edilmeli.

Steam Deck

Başka bir notta, AMD, Valve’in avuçiçi bilgisayarı Windows 11 ile uyumlu hale getirmesine yardımcı olmak istiyor ve yonga üreticisi ve Valve, Windows 11’in elde taşınırken Steam Deck’in yaklaşmakta olan işletim sistemi ile uyumlu olmasını sağlamak zorunda olduğu TPM 2.0 gereksinimi sorununu çözmek için çalışıyor.

Stream Deck’in yıl sonunda kullanıma sunulması planlanıyor. ancak bazı kullanıcıların birimlerinin gelmesi için 2022’nin ikinci çeyreğine kadar beklemesi gerekebilir.

Huawei Mate 50 Ekim ayında piyasaya sürülebilir