Steam 2015’te 3.5 Milyar Dolarlık Oyun Sattı

steam banner

Steam’i yıllardır yakından takip eden bir analist tarafından açıklanan rakamlar, online oyun platformunun geçtiğimiz yıl 3.5 milyar dolar değerinde oyun sattığını ortaya çıkardı.

Online oyun oynayan herhangi birinin yolunun Steam‘e çıkmaması neredeyse imkansız. Özellike son yıllarda online oyuncuların bir numaralı adresi haline gelen Steam, 2015’te hiç olmadığı kadar etkili oldu. Özel bir firma olan Steam ne kadar oyun sattığını veya ne kadar kâr ettiğini açıklamıyor. Ancak konuyu yakından inceleyen bir analist, geliştirdiği yeni sistem sayesinde firmanın 2015 yılında ne kadar gelir elde ettiğini belirledi.

Steam

Steam Spy adlı bir veri toplama programı kullanan Sergey Galyonkin tarafından yayınlanan rakamlar, Steam’in tahmin edilenden çok daha fazla oyun sattığını gösterdi. Analistin raporuna göre 2015 yılında Steam, toplam 3.5 milyar dolar değerinde oyun sattı. Üstelik bu rakama ek paketler ve DLC’ler dahil değil. Yine aynı analistin elde ettiği verilere göre 2015’te Steam üzerinden en çok alınan oyunlar GTA 5 ve Fallout 4 oldu. 2014’te 1900 olan oyun sayısını 2015’te 3000’e çıkaran Steam, bu sayede tarihinin en başarılı yılını geride bıraktı.

Casio ilk akıllı saatini CES 2016’da tanıttı