Eski Star Wars Oyunları,Force Awakens ile PS4’de

star wars sony

Star Wars: Force Awakens’in, dünya çapında 2 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etmesi, konsol üreticilerinin de gözünü açtı. Sony, üç PS2 Star Wars oyununu PS4’e uyarladı.

Star Wars: Force Awakens’in popülerliği, oyun üreticilerine de ilham veriyor. Sony, yeni Star Wars BattleFront oyununu, PS2’nin popüler yapımları Star Wars: Racer Revenge,Star Wars: Jedi Starfighter ve Star Wars: Bounty Hunter ile bir araya getirerek  Star Wars Battlefront PS4 temalı konsolu, yurt dışında satışa sundu.

Sony’nin tek hamlesi bu da değil. Yapımlar, 1080p yüksek çözünürlüğe uyarlanarak gerek internetten, gerekse resmi satıcı kanalından oyun müdavimlerini bekliyor.

Star Wars: Racer Revenge,Star Wars: Jedi Starfighter ve Star Wars: Bounty Hunter yenilenmiş yüzleriyle PlayStation Store’da yayınlandı. Üstelik tüm yapımlar; PlayStation Vita Remote Play ve SharePlay gibi Sony servisleriyle de uyumlu.

Star Wars

Nostaljik yapımların her biri 10 dolarlık fiyat etiketiyle raflardaki yerlerini alıyor. Sony PS2-PS4 senkronizasyonu bulunmadığından, oldu da bu oyunlara sahipseniz bile PS4 sürümlerini satın almanız gerekiyor.

Star Wars: Jedi Starfighter ve Star Wras: Racer Revenge, 2002 yılında PS2 ve Xbox platformlarında satışa sunulmuş ve ortalamanın üstünde puanlarla eleştirmenlerce ödüllendirilmişlerdi.

Star Wars: Bounty Hunter yine Xbox ve Sony PS2 platformlarında piyasaya çıkarılmış ancak vasatı aşamayarak, hayal kırıklığı yaratmıştı.

Sony PS4 Star Wars Bundle kapsamında yer alan 2015 yapımı BattleFront filmin de etkisiyle  yüksek satış rakamlarına ulaşıp, eleştirmenden “geçer puan” aldı.