Stadia Google Play Store’da satışa çıktı

Google Stadia

İnternet ve teknoloji devinin stream oyun servisi Stadia Google Play Store’da satışa çıktı. Ancak şimdilik sadece “ön hazırlık” yapmak isteyen kısıtlı sayıda kullanıcı servisi satın alabiliyor.

Pixel phone veya Chrome OS tablet kullanıcıları, 19 Kasım’daki lansmandan önce servisi cihazlarına kurmak için satın alabilecekler.

Stadia Google Play Store’un en popüler ürünü olabilir

Tablet ve telefon kullanıcıları, Stadia servisi sayesinde Destiny 2 ve Assassin’s Creed: Odyssey gibi PC/Konsol oyunlarını da mobil cihazların ekranları üzerinden oynayabilecekler.

Stadia uygulaması şimdilik sadece Pixel ve Chrome OS cihazlarında çalışıyor ancak yakında tüm iOS ve Android cihazlarını kapsayacak.

Bakalım, Stadia’nın değiştireceği video oyun dünyasında, donanım üreticilerinden dijital oyun dağıtımcılarına kadar, sektör bu ciddi girişime nasıl cevap verecek?

Yapay zeka çevre için çalışacak

Çünkü artık en son teknoloji oyunları oynamak için oyun PC’lerine binlerce dolar para ödemek gerekmeyecek. Aylık birkaç on dolarlık abonelik ücreti ve internet bağlantısıyla en üst seviye oyunları oynamak mümkün olacak.

Google Stadia