Google Stadia Assistant tuşu erken erişime açıldı

Google Stadia Assistant

Google Stadia Assistant tuşu bugünden itibaren oyun severler için erken erişime açıldı. Kullanıcılar artık oyundan çıkmadan Assistant servisine erişebilecek.

Google Stadia ilk defa duyurulduğunda internet devi uygulamada Google Assistant servisinin çalışacağını da açıklamıştı. Ancak Assistant özelliği lansman tarihine yetişememişti.

Google Stadia Assiatant ile uyumlu çalışacak

Google, Twitter üzerindeki @StadiaDaily and @theStadiaCrowd hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla ile Assistant özelliğini erken erişime açtığını duyurdu.

Yapay zekalı Assistant servisi, kullanıcıların oyun hakkında sorduğu sorulara cevap bularak ekrana getirecek. Ancak yapay zeka servisi şimdilik Stadia’yı Chromecast Ultra üzerinden çalıştıranlar için erişilebilir olacak.

Ayrıca yetenekleri de sadece oyunları seçmek ve başlatmakla sınırlı olacak. Assistant özelliği ayrıca şimdilik sadece Stadia’nın ana ekranı üzerinden erişilebilir durumda.

Kullanıcılar artık oyundan çıkmadan Google Assistant servisi üzerinden oyun hakkında bilgi, ipucu, walkthrough gibi detayları alabilecekler.

Assistant özelliği tam olarak devreye girdikten sonra oyuncular oyun deneyimlerini kapatmak zorunda kalmadan sipariş vermekten web’de arama yapmaya kadar yeni yetenekler kazanacaklar.

Google’ın online video yayını ile video oyunu oynamaya izin veren servisi Stadia Kasım ayında hizmete açılmıştı. Henüz Türkiye’de kullanıma açılmayan servise ilk tepkiler karışık olmuştu. Ping problemi yaşayan serviste oyunlar oyuncuların hareketlerine geç tepki veriyordu.

Apple Intel Mobil Modem bölümünü satın aldı

Ancak, internet devi Google’ın, artan talebe ve bant genişliği ihtiyacına göre servisin alt yapısını güncelleyerek sorunları aşması bekleniyor.

Google Stadia Assistant