Facebook araç çubuğu kullanıcıya özel olacak

Dünyanın birçok ülkesinde lider sosyal medya platformu olan Facebook araç çubuğu ile birlikte yeni bir özellik kazanıyor. Birçok kuruluş ve sosyal medya platformunun kişiye özel olarak çıkardığı güncellemeler Facebook için de geçerli olacak. İşte haberimizin detayları.

Sosyal medya devi Facebook milyarlarca indirilme sayısına sahip ve bütün kullanıcılarına aynı kişiymiş gibi davranıyor. Bu nedenle Facebook için kişiye özel kavramının pek olmadığını söylemek mümkün. Ancak şirketin hem web sitesinde hem de uygulamasında araç çubuğu ile ilgili bazı kişiye özel düzenlemeler yapacağı ifade ediliyor.

Facebook araç çubuğu gereksiz bildirimleri kaldıracak

Facebook web sitesine girdiğinizde sol tarafta araç çubuğunu görebilirsiniz. Bu bölümdeki araç çubuğunda normal şartlarda herhangi bir ayarlama yapmanız mümkün değil. Ancak Facebook tarafından geliştirilecek yeni bir sistem sayesinde araç çubuğunda hangi bildirimleri alabileceğinizi belirleyebilirsiniz.

Facebook arac cubuklari

Bu özelliği kullanmak istiyorsanız araç çubuğuna basılı tutmanız yeterli olacaktır. Hemen ardından sizler için özel bir menü çıkacak ve kişiye özel seçenekleri kullanmanız mümkün olacak. Sosyal medya platformları içerisinde en çok kullanılan Facebook, böylece çok daha özel kullanıcı deneyimi sunacak.

Milyarlarca kullanıcının aynı olmadığını anlamaya başlayan şirket, bu tür özellikleri neredeyse bütün uygulamalarına yaymayı düşünüyor. Şu an için Instagram en fazla kişisel seçenek sunan platformlardan bir tanesi olarak biliniyor. Peki sizce Facebook kullanıcı memnuniyetini artırmak için ne tür değişiklikler yapabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Facebook logo değiştiriyor