Squid Game ölüm cezası getirdi: Suçları sadece izlemek

Squid Game oyunlarında esas kazanan Netflix oldu

Squid Game ölüm cezası getirdi desek muhtemelen arada bağlantı kurmak imkansız olur. Ancak gerçekten de böyle bir olay yaşandı. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılar.

Dünyanın en çok izlenen dizileri arasında yer alan Squid Game, ölüm cezası ile karşılık buldu. Netflix’te rekor üstüne rekor kıran bu dizi unutulmazlar arasındaki yerini koruyor. Ancak yaşanan bir olay diziyi farklı bir şekilde daha gündeme getirdi. Bir adam diziyi izlediği için idam cezası aldı.

Bahsi geçen bir ülke elbette Kuzey Kore. Bu ülkede diziyi izleyen bir kişi idam cezası aldı. Tek suçu ise bu diziyi öğrencilerle birlikte izlemek. Kuzey Kore’den bazı kaynakların Radio Free Asia platformuna gönderdiği bilgilere göre bir adam USB ile bu diziyi yüklemişti.

Squid Game ölüm cezası herkesi şaşırttı

Kuzey Kore’de ABD ve Güney Kore yapımlarını izlemek suç sayılıyor. En azından sadece yönetimin verdiği izin ile bazı filmler izleniyor. Bunun dışında kalanları izlemek büyük bir suç olarak görülüyor. Kuzey Kore yönetimi halkın ABD ve Güney Kore yaşantısını görmesini istemiyor.

Squid Game ölüm cezası

Squid Game izleyen adama verilen idam cezası bu çılgın olayda son olmadı. Aynı zamanda diziyi izleyen öğrenciler 5 yıl boyunca ağır işlerde çalışma cezası aldı. Okulun müdürü ise sürgüne gönderildi. Bunların tamamı basit bir olay yüzünden oldu. Squid Game ölüm ile sonuçlandı ve herkesi derin düşünceye itti.

Squid Game yaratıcısı 2. sezon hakkında konuştu

Kuzey Kore yönetimi konuyla ilgili son derece sert bir tavır içinde. Kuzey Kore’nin Gerici Düşünce ve Kültürün Ortadan Kaldırılması yasası kapsamında ceza alan bu gençler dünya basınının gündemine oturdu. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.