Spotify’ın AI Çalma Listeleri kullanıma sunuluyor

Spotify'ın AI Çalma Listeleri kullanıma sunuluyor

Spotify AI çalma listeleri özelliği kullanıma sunuluyor. İşte tüm detaylar.

Spotify’ın beta AI Çalma Listesi özelliği artık ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki Premium kullanıcılar için kullanıma sunuluyor. Metin istemlerini kullanarak özel çalma listeleri oluşturmanıza ve hassaslaştırmanıza olanak tanıyacak. Başlangıçta İngiltere ve Avustralya’ya Nisan ayında gelen özellik yavaş yavaş her yere yayılmaya başladı. Şirket bunu “en yaratıcı fikirlerinizi zahmetsizce çalma listelerine dönüştürmenizi sağlayan” bir araç olarak tanımlıyor. Spotify, özelliği AI tarafından oluşturulmuş listeleri sunarak tanıttı. İlk sonuçlar tam olarak hedefine ulaşmazsa, çalma listesini isteğinize göre kostumize edebileceksiniz.

Spotify'ın AI Çalma Listeleri kullanıma sunuluyor

Spotify, özelliğin kişiselleştirmeye dayandığını ve dinleme alışkanlıklarınıza göre beğeneceğinizi düşündüğü parçaları seçtiğini söylüyor. Şirket, yapay zekanın tür, ruh hali veya sanatçılarla ilgili yönlendirmelerle en iyi sonuçları ürettiğini söylüyor. Ancak hayvanlar, aktiviteler, film karakterleri, renkler ve emojiler gibi konuları da deneyebilirsiniz.

Premium aboneler platformun mobil uygulamasında AI Çalma Listelerini bulacaklar. Platform bu özelliği kademeli olarak kullanıma sunuyor gibi görünüyor, dolayısıyla gelmesini beklemeniz gerekebilir. Kitaplığınız’a gidin, + düğmesine dokunun ve “AI Çalma Listesi”ni seçin. Ardından, özel parça listelerinizi oluşturmaya başlamak için açılır sohbet aracını kullanın. Özellik kademeli olarak kullanıma sunuldu ancak henüz tüm Premium aboneleri için görünmeyebileceğini belirtelim. Söz konusu AI özellikleri gelmeye devam edecek.

XPG, Ödüllü Kasa ve Güç Kaynağı Portföyünü Bütçe Dostu Yeni Ürün Modelleriyle Genişletiyor