Spotify Temel planı için fiyat değişikliği geldi

Spotify Temel planı için fiyat değişikliği geldi

Spotify en çok kullanılan müzik dinleme uygulamalarından biri ancak şimdi temel planda fiyat değişti. İşte tüm detaylar.

Spotify’ın ABD’li aboneler için, sesli kitaplar seçeneğini elediğiniz sürece aylık 11 dolarlık eski fiyattan yararlanmanızı sağlayacak yeni bir planı var. Yeni Temel katman, Premium’dan aldığınız müzik ve podcast içeriğini içeriyor ancak 15 saatlik sesli kitap erişimi olmadan. Spotify bu ayın başlarında Premium fiyatlarını Temmuz ayından itibaren ayda 12 dolara çıkaracağını açıklamıştı. Temel plan, geçen ay Birleşik Krallık’ta uygulamaya konulan planı hatırlatıyor. Söz konusu planda da, sesli kitap içeriğine sahip Premium için 12 £ idi.

Spotify Temel planı için fiyat değişikliği geldi

Bazıları platformun sesli kitap kampanyasının kötü niyetli olduğundan şüpheleniyor. Bu ayın başlarında Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği, Federal Ticaret Komisyonu’ndan bu hareketin araştırılmasını istedi ve şirketin sesli kitap entegrasyonunu “tüketicileri aldatarak ve müzik telif hakkı sistemini aldatarak kârı artırmaya yönelik bir plan” olarak nitelendirecek kadar ileri gitti. NMPA şikayeti, Spotify’ın sesli kitap birleştirmesi nedeniyle önümüzdeki yıl müzik telif ücretlerinde yaklaşık 150 milyon dolar daha az ödeyeceğini iddia ediyor. Spotify, Engadget’e yanlış bir şey yapmadığını söyledi ve suçlamaları reddetti.

Platform diğer alanlarda da para tasarrufu yapıyor. Geçen yıl şirketin telif modelini elden geçirmeyi planladığı bildirilmişti. Bu planın iddia edilen bir kısmı, ayda beş sentten az kazanan parçaları kaldırmak gibi hamleler de içeriyordu.

Bilim insanları 100 yaşına kadar yaşamanın sırrını açıkladı