Spotify müzisyen NFT’leri ile deneme yapıyor

Spotify müzisyen NFT'leri ile deneme yapıyor

Music Ally tarafından ilk kez bildirildiği üzere Spotify, sanatçıların değiştirilemez token (NFT) koleksiyonlarını sergilemelerinin bir yolunu test ediyor. İşte detaylar.

Müzik akışı platformu, ABD’deki bazı Android kullanıcıları için testi başlattı ve şu anda Steve Aoki ve The Wombats gibi sanatçılar için NFT önizlemeleri geliyor. Spotify sözcüsü Music Ally’ye yaptığı açıklamada, “Spotify, küçük bir grup sanatçının mevcut üçüncü taraf NFT tekliflerini sanatçı profilleri aracılığıyla tanıtmasına yardımcı olacak bir test yapıyor” dedi. “Sanatçı ve hayran deneyimlerini iyileştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları, daha geniş bir deneyimin önünü açıyor ve diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor.” Spotify, The Verge’in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Spotify müzisyen NFT'leri ile deneme yapıyor

Daha fazla şirket NFT dalgasını yakalamaya çalışıyor, ancak görünüşe göre ilk dalgalanma azalıyor olabilir. The Wall Street Journal’a göre, günlük NFT satışları geçen yılın Eylül ayında 225.000’den yüzde 92 düşüşle 3 Mayıs itibarıyla 19.000’e kadar azaldı. Aktif NFT cüzdanlarının sayısı da düşüşte, Kasım ayında yaklaşık 119.000’den Nisan sonuna doğru 14.000’e düştü.

Şirket ayrıca, sizi NFT’nin OpenSea’deki satın alabileceğiniz sayfasına yönlendiren “Daha Fazlasını Gör” seçeneğini de sunacak. Ancak Spotify’ın video veya GIF olan NFT’leri desteklemiyor gibi göründüğünü hatırlatalım.

Music Ally’ye göre şirket, uygulama aracılığıyla yapılan hiçbir NFT satışı için komisyon almayacak ve yalnızca entegrasyonu test ediyor. Ayrıca testin başka sanatçılara sunulup sunulmadığı veya şimdilik Steve Aoki ve The Wombats ile sınırlı olup olmadığı da net değil.

Boeing’in SpaceX ile yarışma hayali suya düşüyor