Spotify Masaüstü uygulaması yeni bir görünüme kavuşuyor

Spotify TV uygulamasını güncelledi

Bir Spotify HiFi katmanıyla ilgili söylentiler en az 2017’den beri ortalıkta dolaşıyordu ve şirket, böyle bir özelliği 2021’de başlatmayı planladığını bile duyurdu. İşte tüm detaylar.

Şimdi, Spotify, Bloomberg’e göre en pahalı katmanı olacak yüksek kaliteli bir planı (dahili olarak “Supremium” olarak adlandırılır) başlatmaya nihayet hazır olabilir. Amaç, daha fazla gelir elde etmek ve yatırımcının fiyatlarını yükseltmesi yönündeki taleplerini karşılamak. Spotify’ın, birincil rakiplerinden ikisi olan Apple Music ve Amazon Music’in özelliği standart planlarına ücretsiz olarak dahil etmeye başlaması nedeniyle planı 2021’de geri getirmeyi ertelediği bildirildi.

Spotify bu hizmetin fişini çekti

Buna ek olarak platform, aylık belirli sayıda ücretsiz saat veya belirli sayıda kitap (daha fazla satın alma seçeneğiyle birlikte) aracılığıyla genişletilmiş sesli kitap erişimiyle normal Premium teklifini geliştirebilir. Sesli kitaplar şu anda yalnızca bireysel satın alımlar yoluyla Spotify’da mevcut. Apple Music ve Amazon Music’te olduğu gibi, sesin 24 bit ve 192 kHz’e kadar olup olmayacağına dair bir ipucu yok.

Bu ses, yüksek bant genişliği nedeniyle genellikle Bluetooth hoparlörlerde veya kulaklıklarda (Apple’ın AirPods ve AirPods Max dahil) çalışmıyor, bu nedenle kullanıcıların kablolu veya WiFi kurulumuna ihtiyacı oluyor. Şirket yeni özelliklerini sunmaya devam edecek ve Premium özellikler de bunlara dahil olacak. Bu ve daha fazlası da çok daha yakında platformda mevcut olacak zira şirket müzik dinleme platformları arasında kendisine ciddi bir yer edinmeye kararlı.

Elon Musk Neuralink deneyleri hakkında açıklama yaptı