iOS Chrome önemli bir özellik sunacak

iOS Chrome önemli bir özellik sunacak

Artık iPhone’unuzdaki Chrome’da bazı yaygın görevleri gerçekleştirmek için uygulamalar arasında geçiş yapmanız gerekmiyor. iOS şimdi kolaylık sunacak. İşte tüm detaylar.

Google, ilgili uygulamaya geçmeden Harita adreslerini görme, Takvim etkinlikleri oluşturma ve belirli metinleri çevirme seçeneğiyle iOS için Chrome’u güncelliyor. Bir restoranın yerini bulabilir, kendinize o restoranı ziyaret etmeyi hatırlatabilir ve menüyü tek bir yerden deşifre edebilirsiniz. Gelecekteki bir yükseltme, Google Lens’i de önemli ölçüde daha kullanışlı hale getirecek. Yeni fotoğraflar çekmek veya film rulonuzdan çizim yapmak için kameranızla arama yapma seçeneğine sahip olacaksınız. Android’de olduğu gibi çalışan özellik fazlasıyla kolaylık sunabilir. İşlevsellik “önümüzdeki aylarda” kullanıma sunulacak.

iOS Chrome önemli bir özellik sunacak

Haritalar’da yol tarifi almak veya seyahat planınızın geri kalanını yönetmek gibi daha gelişmiş işlevler için yine de Google’ın özel uygulamalarını kullanmanız gerekecek. Bununla birlikte, eklemeler, Chrome’u aynı anda birden fazla uygulama çalıştırmaya kıyasla zamandan (ve pil ömründen) tasarruf sağlayan her şeyi yapabilen bir uygulama haline getirecek. Bu da Chrome’u iPhone’unuzun varsayılan tarayıcısı olarak Safari’den daha çekici yapabilir. iOS uygulamaları kullanıcı deneyimi açısından daha çekici hale getirmek için elinden geleni yapıyor diyebiliriz. Bu kapsamda bu ve benzeri özellikler de sunulmaya devam edecek. Şirket kullanıcı deneyimini geliştirmek için daha fazla özelliği de eklemeyi düşünüyor. Böylece Chrome deneyimi bambaşka bir hal alacak.

Elon Musk Neuralink deneyleri hakkında açıklama yaptı