Spotify, paradan tasarruf etmek için kemerleri sıktı

Spotify kullanıcıları sesli kitaplara yoğun ilgi gösteriyor

Spotify bir süredir podcast yapımlarından ciddi anlamda para kazanıyor. Ancak şirket şimdi kemerleri sıkmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Spotify platformundaki beyaz gürültü podcast yaratıcıları ciddi para kazanıyor ancak ses akışı hizmeti bu durumdan pek memnun değil. Bloomberg’e göre, dalga sesleri, vakumlar ve dönen fanlar gibi beyaz gürültü içeriğine sahip podcast’lerin platformda her gün toplam 3 milyon saat kullanımını oluşturuyor. Yoğun kullanım sebebiyle platform podcast’ler için dinleyicilere algoritmik olarak beyaz gürültü içeriklerini sunuyor. Daha önce Bloomberg, beyaz gürültü podcast yayıncılarının ayda 18.000 dolar kazandığını bildirmişti. Yalnızca beyaz gürültü yayınlayanlar değil, platformdaki pek çok içerik oluşturucu, şovlarını yayınlamak için Spotify’ın ücretsiz barındırma yazılımı Anchor’u kullanıyor. Spotify, Anchor’ı 2019’da satın aldı ve içerik oluşturucuların podcast’lerini oluşturmalarına ve dağıtmalarına yardımcı olmanın yanı sıra içeriklerinden de para kazanabiliyor.

Spotify, paradan tasarruf etmek için kemerleri sıktı

Beyaz gürültü podcast’lerinin dinleyiciler arasında popüler olduğu ortaya çıksa da, görünüşe göre platforma diğer programlama türleri kadar para kazandırmıyorlar. Şirketin bunları tamamen kaldırmayı ve kategoride gelecekteki yüklemeleri engellemeyi düşündüğü söyleniyor. Ayrıca, platform algoritmasını değiştirmeyi de düşünüyor. Tüm bunları yapmak, şirketin yıllık brüt karını 38 milyon dolar arttırabilir. Haberi sızdıran kaynaklar, Spotify’ın dahili belgede şirketin “yeni planları” ile ne kastettiğini ayrıntılı olarak açıklayıp açıklamadığını söylemedi, ancak bunların beyaz gürültü türünde içerikler değil de anksiyete gideren içerikler olması bekleniyor.

Panasonic Toughbook FZ 40 inceleme: Zorlu şartlar için tasarlandı!