Spotify durmadan büyümeye devam ediyor

Spotify durmadan büyümeye devam ediyor

Spotify son yıllarda hız kesmeden büyümeye devam ediyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Spotify, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu yayınladı ve görünüşe göre kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. 31 Mart itibarıyla 515 milyon kişi ses akışı hizmetini kullanıyordu. Spotify ilk kez yarım milyardan fazla kullanıcıya sahip oldu. 2023 aynı zamanda Spotify’ın kullanıcı büyümesi açısından bugüne kadarki en büyük ikinci çeyreği oldu. Şirketin hedef kitlesi bir önceki çeyreğe göre yüzde beş ve yıldan yıla yüzde 22 arttı. Kullanıcı tabanı, şirketin beklediğinden 15 milyon daha fazla olan 26 milyon büyüdü. Şirket, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda ve hemen hemen her yaş grubunda büyüme gördüğünü söyledi.

Spotify, bu uygulamanın fişini çekti

Bu büyümenin çoğu, uygulamanın ücretsiz, reklam destekli sürümünü kullanan insanlara dayanıyor. Premium abonelikler, önceki çeyreğe göre yüzde iki ve yıldan yıla yüzde 15 artarak 205 milyondan 210 milyona çıktığı için genel büyümeye ayak uyduramadı. Yine de premium aboneler, Spotify’ın yatırımcılara sunduğu kılavuzda belirttiğinden 3 milyon daha fazla büyüdü.

Genel olarak müzik dinleme uygulaması, çeyrek için 156 milyon € (172 milyon $) net işletme zararı bildirdi. Bu, 2022’nin ilk çeyreğinde gördüğü 6 milyon Euro’luk (6,6 milyon ABD Doları) kayıptan çok daha fazla, ancak şirketin önceki çeyrekte kaybettiği 270 milyon Euro’ya (297 milyon ABD Doları) göre bir gelişme. Toplam gelir yıldan yıla yüzde 14 artarak 2,66 milyar Euro’dan (2,93 milyar $) 3,04 milyar Euro’ya (3,34 milyar $) yükselirken, bir önceki çeyreğe göre yüzde dört düştü.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü 2 saatlik kullanım sunacak