Müzik platformu Spotify zor günler yaşıyor!

Spotify en son özelliği ile dikkat çekecek!

Popüler sanal platform Spotify, eski karlılık günlerinden çok uzakta bir ekonomik performans çiziyor.

Müzik platformu Spotify zor günler yaşıyor! Sanal platform Spotify, maliyetlerin yükselmesi ve sektördeki rakiplerinin artmasıyla zorlu bir ekonomik ortamda mücadele ediyor. Ülkemizde de yaygın şekilde kullanılan platform, kullanıcı sayısını önemli bir oranda arttırmayı başardı. 2023 yılının ilk çeyreğinde 515 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak kendi rekorunu kıran şirket, buna rağmen ekonomik karlılığını arttıramadı. Bu durum, şirketin gelirlerinin 2023 yılının ilk çeyreğinde 248 milyon dolar azalmasına neden oldu.

Spotify işten çıkarımları arttırdı

Müzik platformu Spotify zor günler yaşıyor!

Spotify, bu zorlu dönemde tasarruf tedbirlerini devreye soktu. Yakın zamanda çalışanlarının yüzde 6’sı ile yollarını ayıran şirket, ciddi bir tasarruf sağladı. Bu tedbirler, şirketin mali durumunu iyileştirmeye yardımcı olacak gibi görünüyor.

Spotify durmadan büyümeye devam ediyor

Buna karşın, Spotify, bu durumda kendini yeniden yapılandırmaya ve hizmetlerini geliştirmeye odaklanıyor. Şirket, yeni özellikler ve servisler sunarak müşterilerini kendine bağlamaya çalışıyor. Son olarak podcast anlamında atılan adımlar dikkat çekmiş ve kullanıcılar nezdinde takdir toplamıştı.

Spotify 11 orijinal podcast'ini daha iptal ediyor!

Spotify, zorlu bir ekonomik ortamda mücadele etse de, kullanıcı sayısını artırarak, hizmetlerini geliştirerek ve müzisyenleri destekleyerek, sektördeki varlığını sürdürüyor. Platformun ilerleyen zamanlarda nasıl bir ekonomik tablo açıklayacağı merak edilse de hizmetlerine ara vermeden devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Barcelona’nın forma sponsoru da olan uygulamanın dünyanın pek çok ülkesindeki reklam çalışmalarını da arttırarak devam edecek gibi görünüyor. Müzik platformu Spotify zor günler yaşıyor!

Diablo 4 PC sistem gereksinimleri belli oldu