Spotify’dan Yeni Hamle!

Spotifydan Yeni Hamle

Online müzik servisi Spotify, müzik platformunu tamamlayacak bir video hizmeti üzerinde çalışıyor.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan popüler müzik servisi Spotify, yeni bir platform üzerinde çalışmalara başladı.

Spotify'dan Yeni Hamle!

Başarılı müzik servisi Spotify, müzik platformunu tamamlayacak bir video hizmeti üzerinde çalıştığını açıkladı. Financial Times tarafından yapılan habere göre konuya yakın kaynaklar, İsveçli şirketin yeni hizmetini 20 Mayıs’ta ABD’nin New York kentinde tanıtacak.

15 MİLYONU PARALI ABONE

Spotify, 60 milyon abonesiyle online müzik hizmetlerinde piyasa lideri konumunda bulunuyor. Online müzik servisinin sadece 15 milyon kullanıcısı paralı abone, geri kalanı şirketin bedava hizmetlerinden yararlanıyor. Diğer yandan online müzik sektöründe rekabet şiddetlenirken, Spotify’ın halka arza hazırlandığı dikkatleri çekiyor.

Popüler müzik servisi 500 milyon dolar gelir sağlamak için Goldman Sachs’ı yetkilendirdi. Halka arzın başarılı geçmesi durumunda Spotify’ın piyasa değeri 8 milyar doların üzerinde yer alacak. Şirketin en büyük rakiplerinden olan YouTube’da paralı aboneliğine dayalı bir müzik servisi hazırlığında. Apple ise kendi online müzik servisini Haziran ayında piyasaya sunacak.

Android M Yakında Tanıtılıyor!