Spotify canlı yayın projesinde geri adım atıyor

Spotify yıllık kazancını

Canlı yayın yapan programların beklenen ilgiyi görmemesi Spotify’ın canlı yayın projesini büyük ölçüde rafa kaldırmasına sebep oldu.

Hem müzik tarafında hem de podcast tarafında büyük başarı yakalayan Spotify, sadece bunlarla yetinmiyor ve kendisine yeni gelir kapıları açmak için farklı alanlara da önemli yatırımlar yapıyor. Bildiğini gibi şirketin şu sıralar sesli kitap alanına ve konser bileti satışlarına ciddi bir yatırımı söz konusu. Ancak şirketin her girişimi olumlu sonuç vermiyor elbette. Bunun son örneği de bir süre denenen canlı yayınlar oldu.

Spotify 11 orijinal podcast'ini daha iptal ediyor!

Hatırlarsanız pandemi döneminde Clubhouse uygulamasının yakaladığı başarı, pek çok şirketi benzer bir ilgi alanı yaratacak uygulamalar ve özellikler yaratmaya itti. Spotify da kendi canlı yayın projelerinin benzer bir etki yaratacağını umuyordu. Ancak ortaya çıkan sonuç hiç de öyle olmadı. Doughboys: Snack Pack ve Deux Me After Dark gibi büyük umutlarla hazırlanan canlı yayın programları, beklenen ilgiyi görmedi. Bu projelere bir süre şans veren şirket de sonunda havlu attı ve bu programların fişini çekti.

Canlı yayın projelerine yaptığı yatırımı büyük ölçüde kısma kararı alan şirket, Doughboys: Snack Pack ve Deux Me After Dark başta olmak üzere pek çok canlı yayın programını iptal etti. Bu programlar bundan sonra devam etmeyeceği gibi hazırlık aşamasındaki pek çok program da rafa kaldırıldı. Anlayacağınız şirket bu alandan büyük ölçüde çekiliyor.

God of War dizisi Amazon’dan ilk sezon onayını kaptı