Spotify küresel spor bölümünün başkanı değişti

Spotify küresel spor bölümünün başkanı değişti

Deadline’ın bildirdiğine göre Spotify, The Ringer’dan Bill Simmons’ı küresel spor stratejisi başkanı olarak yeni bir role terfi ettirdi. İşte detaylar.

Simmons, spor ve kültür podcast ağı The Ringer’ı 2020’de satın aldığından beri yayın hizmetinin çatısı altında çalıştı. Yeni rolünde, Simmons’ın NBA, MLB ve NFL odaklı podcast’lerini genişlettiğini göreceğiz. Andy Goode, Big Jim Hamilton ve Andy Rowe’un ev sahibi olduğu The Rugby Pod gibi şovlarla zaten bunun bir ipucunu görmüştük. Spotify ABD dışındaki kitlesini büyütüyor ve hizmet şu anda 178 ülkede mevcut. Abone sayısı, 2022’nin ilk çeyreğinde 2 milyon arttı ve bunu “Latin Amerika ve Avrupa’daki üstün performans” üzerine sabitledi.

Spotify küresel spor bölümünün başkanı değişti

Geçen yıl, akış hizmeti, sonunda 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaşma hedefiyle 86 yeni ülkeye yayıldı. Bu yılın başlarında şirket, FC Barcelona’nın ana ortağı ve resmi ses akışı ortağı olacağını duyurdu. Futbol olmadan hiçbir küresel spor yayınının tamamlanmayacağı gerçeği göz önüne alındığında, bu alandan daha fazlasını görmemiz olası. Şirketin küresel izleyicileri arasında Premier Lig, FIFA ve Dünya Kupası’nın yanı sıra diğer uluslararası spor konularına odaklanan şovlar için bir iştah olduğuna şüphe yok.

Simmons’ın işe alımı, şirketin yapısındaki daha geniş kapsamlı bir değişikliğin parçası. Parcast’in kurucusu Max Cutler, orijinalleri denetleyen ve tamamen yeni bir “yaratıcı odaklı” içerik bölümünü yöneten Spotify’ın içerik oluşturucu içerik ve ortaklıklar başkanı olacak. Julie McNamara, stüdyo ortaklıklarını ve Hollywood yapımı çalışmaları denetleyecek. Spotify’ın son kazanç çağrısında, 422 milyon küresel aylık aktif kullanıcı rekoruna ulaştığını duyurdu.

Foxconn telefon sektörünün gidişatı konusunda endişeli