Spotify 85 yeni pazara açılıyor!

Spotify 85 yeni pazara açılıyor!

Spotify hali hazırda dünya çapında zaten sağlam bir dayanağa sahip. Ancak platform daha da büyümek için hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde şirket, hizmeti “bir milyardan fazla” yeni kullanıcıya ulaştırma çabasının bir parçası olarak platformu 85 yeni pazarda başlatmayı planladığını doğruladı. Spotify, tüm bu yeni pazarlarda kullanılabilirliği sağlamak için platformuna resmi olarak 36 yeni dil desteği ekledi.

Spotify’ın Freemium Business Baş Sorumlusu Alex Nörstrom’a göre şirket, Asya, Afrika, Karayipler, Avrupa’daki pazarlara açılacak. “Dünyada en hızlı büyüyen internet nüfusuna sahip oldukları için özellikle Bangladeş, Pakistan ve Nijerya’yı odak alanları olarak seçti.” Spotify’ın listesindeki en dikkat çekici eksiklik, Tencent Music ile zaten bir ortaklığı olan Çin. Politikası sebebiyle uygulamalarla bazı problemler yaşayabilen Çin de bu yeni pazarda yer almıyor.

Spotify 85 yeni pazara açılıyor!

Bu yeni pazarlardaki kullanıcılar hizmetin eksiksiz küresel içerik kitaplığına erişebilecek. Şirkete göre, göz atma ve arama sayfaları “hizmeti kullandıkça yerel pazara ve dinleyicinin zevkine uyum sağlayacağını” söylüyor. Fırsatlar açısından Spotify, kütüphanesini her bir pazar için uyarlamak ve genişletmek için yerel sanatçılar ve hak sahipleriyle çalışmayı planladığını da belirtti. Tüm söylenenlerle birlikte, ilk günkü deneyim ülkeden ülkeye farklılık gösterecektir. Nörstrom, bazı pazarların “zaman içinde gelişecek temel özellikler kitaplığı” ile piyasaya çıkacağını söylüyor. Yeni pazarların arasında Angola, Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Azerbaycan, Bahamalar, Bangladeş gibi ülkeler yer alıyor.

Samsung Galaxy S20 FE 5G, One UI 3.1 güncellemesi alıyor