Spotify Paralı Oluyor!

Spotify Parali Oluyor

Hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilen Spotify’ın yakında tamamen ücretli bir platform olacağı belirtiliyor.

Uzun zamandır böyle bir değişim için müzik servisi baskı altında olduğu haberleri gündeme geliyordu. Yani Spotify zaten böyle bir baskı altındaydı.

Spotify Parali Oluyor!

Hem ücretli hem de ücretsiz olarak servis veren Spotify’ın yakın bir zaman içinde tamamen ücretli olacağı belirtiliyor. Gelen bilgilere göre bu baskının şiddeti, hepimizin bildiği bir dev şirketin de isteğiyle biraz daha artmış durumda. Dev şirket olarak nitelendirilen Apple, muhtemelen WWDC 2015’te müzik akışı servisini kullanıcılarla buluşturması beklenen Cupertinolu, alınan bilgilere göre Spotify’nin ücretsiz üyelik sunmasından oldukça rahatsız.

Reklam destekli bedava paketini kaldıracak olan müzik servisi, bunun yerine 3 aylık bedava üyelik sunacak. Bu 3 ayın sonrasında kullanıcılar, ücretli pakete geçmek zorunda kalacak. Yani yakın zaman içerisinde Apple’ın katkısıyla ücretsiz müzik dinleme devri kapanıyor.

Spotify’nin kullanıcılarının yüzde 75’lik diliminin ücretsiz servisten faydalandığı düşünülünce ne kadar mantıklı bir hamle olduğu tartışma konusu. Bu durumun müzik servisi için ağır bir darbe olacağı düşünülüyor. Deezer gibi güçlü alternatiflerinde olduğu düşünüldüğünde, başarılı müzik servisinin sonraki hamlesi merak ediliyor.

YouTube: Tüm Zamanların En Çok İzlenen Oyunları!