Sony, 4K video servisi Ultra’yı duyurdu

sony 4k hdr

Sony, bugün yaptığı açıklamayla, 4K video yayını yapacak olan Ultra isimli stream servisini duyurdu.

Yeni servis ABD’de 4 Nisan’da yayına başlayacak ve çok sayıda 4K film ve şov barındıracak. Ancak servis sadece Sony’nin 4K çözünürlüğe sahip HDR 4K özellikli akıllı televizyonlarındaki bir uygulama üzerinden çalışacak. Uygulama aslında bir Android uygulaması olmasına rağmen uygulamanın çalışması için Sony donanımı, yani Sony TV’leri gerekecek.

sonyhdr[1]

Ultra’da ücretlendirme ise abonelik sistemiyle çalışmayacak. Kullanıcılar seyretmek istedikleri filmleri 30 dolar karşılığında satın alacak. Ultra’nın kütüphanesinde ise şimdilik 50 adet 4K film bulunuyor ancak Sony bu içeriği zamanla arttıracak. Kullanıcılar filmi yeniden seyretmek istediklerinde ise filmi yeniden Stream kanalı üzerinden indirmek zorundalar çünkü Sony’nin 4K televizyonlarında tüm bir filmi hafızasında tutacak kadar büyük depolama alanı bulunmuyor.

Sony ayrıca, HDR 4K TV setlerini satın alanlara, Ultra servisinden 4 filmi hediye edecek. Kullanıcıalr Ultra hesaplarını açtırdıklarında bu filmleri kütüphanelerinde bulacaklar. Sony’nin serviste satışa sunduğu filmler Sony Pictures’ın ve Columbia’nın 4K çözünürlüklü sinema filmleri olacak.

Öte yandan Amazon Prime ve Netflix de 4K yayınlara başladığı için ve abonelik ücretleri çok daha uygun olduğu için, sadece 4K film seyretmek isteyenlerin Ultra’ya akın etmeyeceği düşünülüyor. Servisin sadece Sony HDR 4K TV setlerine özel olması da, şimdilik kullanıcı sayısında büyük bir artış beklenmesini engelliyor.

 

Güneş enerjisiyle telefon şarj etmek için 8 aksesuar!