Spider-Man satış rakamları açıklandı

spider-man

Sony, Insomniac Games tarafından PlayStation 4’e özel olarak geliştirilen Spider-Man oyununun satış rakamları hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Insomniac Games’in uzun bir süredir üzerinde çalıştığı Spider-Man oyunu kısa süre önce raflardaki yerini almıştı. PlayStation 4’e özel olarak geliştirilen yapım, şimdiye kadar çıkan tüm Spiderman oyunları içerisinde en geniş açık dünya haritasına sahip olma özelliğini de taşıyordu.

Spider-Man PS4’te yok sattı

Bir konsola özel olarak satışa sunulan ilk süper kahraman oyunu olma özelliğini de taşıyan Spider-Man genel olarak oyun severlerden olumlu dönüşler aldı. Nitekim bu olumlu geri dönüşler oyunun satış rakamlarına da yansımış durumda.

Sony Interactive Entertainment tarafından geçtiğimiz gün yapılan bir açıklamada, SpiderMan’in satış rakamlarına ilişkin ufak bir bilgilendirmeye de yer verildi. Bu açıklamaya göre Insomniac Games tarafından geliştirilen yapım ilk üç gün içerisinde 3.3 milyon kopya satarak, God of War’a ait olan en hızlı satan PS4’e özel oyun rekorunu da kırmış oldu.

Sony daha önce oyunun ön sipariş aşamasında 1 milyon barajını geçerek önemli bir başarıya imza attığını belirtmişti. Dolayısıyla daha ön siparişteyken 1 milyondan fazla satan bir oyunun, ilk 3 gün içerisinde 3.3 milyon satması pek de sürpriz sayılmaz.

Öte yandan bu 3.3 milyonluk satış rakamı içerisine PS4 Bundle ile gelen oyunların dahil edilmediğini de hatırlatalım. Keza Sony’nin Amazing Red ismiyle satışa sunduğu Spider-Man’li PS4 paketi de hayli yoğun ilgi görmüştü.

Devil May Cry 5 sistem gereksinimleri belli oldu