Speedtest VPN ücretsiz olarak kullanıma sunuldu!

Ookl Speedtest VPn Android iOS

Hız testi uygulaması olan Speedtest VPN uygulaması ile karşımıza çıktı. Ücretsiz VPN arayanlar bu çözümü mutlaka denemeli.

Ookla’nın geliştirmiş olduğu hız testi denilince akla ilk gelen isim olan Speedtest, geçtiğimiz yıllarda mobil platformlar için uygulama geliştirmişti. İnternet tarayıcılarından daha stabil sonuçlar gösteren bu uygulama, güncellemeler ile yeni özelliklere kavuşmuştu. Speedtest’in uygulaması son aldığı güncelleme ile Single ve Multi bağlantı seçeneklerini kullanıma sunmuştu.

Normal bir bağlantının hızını ölçmek için Single ve VPN kullanıyor ve bunun hızını ölçmek istiyorsanız ise Single seçeneğini seçerek daha doğru sonuçlar alabiliyorsunuz.

Bu özelliğin ardından Speedtest’ten bir de VPN çözümü geldi. Sessiz sedasız uygulamanın içerisine eklenen VPN çözümü şimdilik Beta aşamasında yer alıyor ve tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

Huawei Mate 30 Pro Türkiye’de satışa sunuluyor!

Kullanıcılarına aylık 2 GB kota sunan bu VPN çözümü lokasyonu otomatik olarak belirliyor. Türkiye için otomatik lokasyonu Polonya olarak belirleyen uygulama, ortalama 120 Ping değeri ile dikkat çekiyor. 25 Mbps internette 5 GHz router ile yaptığım testte 24 Mbps download hızı elde etmeyi başardım.

Speedtest VPN

Ücretsiz olmasına rağmen bu hızları sunması, uygulamanın oldukça başarılı olduğunu gösteriyor. 2020’nin ilk çeyreğine kadar Beta’da olacağını düşündüğümüz VPN çözümü daha sonra aylık veya yıllık abonelik sistemine geçiş yapacaktır. Şahsen iOS’te CloudFlare’in aylık 9,99 TL olan VPN çözümünü kullanıyorum. Speedtest’in VPN çözümü de bu fiyat seviyesinde kullanıma sunulursa, rakipleri ile rekabet içerisine girebilir.

Son olarak Speedtest’in VPN çözümünün hem iOS hem de Android platformlarında kullanıma sunulduğunu belirtelim. Tek yapmanız gereken ilgili mağazadan uygulamayı güncellemek.


Yorumlar kapatıldı.