SpaceX uçuşlarına erteleme kararı verildi: Elon Musk seri üzgün

SpaceX, ilk yörüngesel Starship test uçuşunu Temmuz ayında başlatacak

SpaceX uçuşlarına erteleme kararı kararı Elon musk için büyük bir şaşkınlık yarattı. Dünyanın en büyük uzay şirketleri içerisinde yer alan SpaceX, federal havacılık idaresi ile karşı karşıya geldi.

Hiç beklenmeyen bir şekilde SpaceX uçuşlarına erteleme kararı gündeme geldi. Starship uçuşlarını başlatmakta kararlı olan şirket bu konuda FAA kararına takıldı. Super Heavy güçlendirici ile yapılacak olan ilk uçuş insanlık için büyük bir öneme sahip. Mars projesinin zamanında yetişmesi için başarılı denemelerin gerçekleştirilmesi şart.

Her ne kadar Elon Musk kendi uzay şirketine güvense bile yine de FAA aynı görüşe sahip değil. Yapılan açıklamalarda bu roketin gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi. 28 Mart 2022 tarihinde yapılması gereken fırlatma işlemi 29 Nisan 2022 tarihine ertelendi. Şirketin kendi roketlerini biraz daha gözden geçirmesi gerektiği söylendi.

SpaceX uçuşlarına erteleme kararı

Uzay rekabeti her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Jeff Bezos gibi bir ismin uzay rekabetinde yer alması işleri çok karıştırdı. Elon Musk onunla rekabet edebilmek için Mars projesini mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tamamlamaya gayret gösteriyor. Fakat bu sanıldığı kadar kolay olmayacak.

SpaceX uçuşlarına erteleme

Birçok fırlatma denemesinden sonra roketlerin uzaya gönderilmek için uygun olup olmadığı görülecek. NASA astronotları sadece birkaç yıl içerisinde Ay yüzeyine ulaşmaya çalışıyor. SpaceX tarafından fırlatılacak olan Starship ve Super Heavy roketlerinin ilk etapta denemeleri aşması şart. Aksi halde FAA gerekli izinleri vermiyor.

Dijital ayak izi istihbaratını güçlendiriyor

SpaceX uçuşlarına erteleme kararı ile birlikte Mars ve Ay projeleri biraz daha ertelenecek. Elon Musk Mars yüzeyine başarılı iniş yapılması için 2030 yılını göstermişti. Fakat bu tür kararlar nedeniyle bunu bir süre daha ertelemesi gerekecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.