Amazon çevre kirliliği için düğmeye basıyor

Amazon, kuantum ağ araştırmaları için bir merkez açıyor

Amazon, orta mil dizel filosunda sözde elektroyakıtların (e-yakıtlar) kullanımını test etmek için Infinium ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Amazon çevre kirliliği için düğmeye basıyor. Şirket, 2040 yılına kadar net sıfır karbona ulaşma hedefinin bir parçası olarak geçen yıl Infinium’a yatırım yapmıştı. Bunun bir parçası olarak Infinium, yenilenebilir kaynaklı hidrojen ve yılda yaklaşık 18.000 ton geri dönüştürülmüş karbon atığı kullanarak Teksas’taki ilk elektroyakıt üretim tesislerinden birini kurmayı planlıyor.

Infinium CEO’su Robert Schuetzle yaptığı açıklamada, “Bu teknolojiyi on yıldan daha uzun bir süredir geliştiriyoruz ve elektroyakıtlarımızın sera gazı (GHG) emisyonlarını geleneksel fosil yakıtlara göre yaklaşık %95 oranında azaltmasını bekliyoruz” dedi.

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Amazon, ulaşım endüstrisi tarafından sera gazı emisyonlarının dörtte birinin yaratıldığını belirtiyor. Infinium’un e-yakıtları, yeşil hidrojeni (elektrolizden) yakalanan CO2 ile aksi takdirde endüstriyel tesisler tarafından salınacak olan birleştirerek bununla mücadeleye yardımcı oluyor. CO2 ve hidrojen, daha sonra katalizörler aracılığıyla sıvı yakıtlara dönüştürülen “sengaz” halinde birleştiriliyor. Ortaya çıkan “damla” yakıt, doğrudan mevcut, modifiye edilmemiş dizel kamyonetlerde kullanılabiliyor.

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Amazon çevre kirliliği için düğmeye basıyor

Açıkça akla gelen bazı konular da var: ilki, hidrojen üretmek için kullanılan yenilenebilir gücün akülü elektrikli araçlarda çok daha iyi kullanılması ve ne Amazon ne de Infinium %95’lik azalma rakamını nereden aldıklarını açıklamıyor. Son olarak, 2040 net sıfır taahhüdüne rağmen, Amazon’un emisyonları geçen yıl önemli ölçüde arttı – ve bu muhtemelen ciddi bir eksik sayım.

Amazon çalışanları, ırkçılık konusunda şikayette bulundu

Yine de bu bir ara adım olarak hizmet edebilir. Infinium daha önce Amazon’un kara, deniz ve hava yolculuğu için “uzun süre sıvı yakıta ihtiyacı olacağını” belirtmişti. Amazon, 30.000 forklift ve 800 ağır hizmet kamyonunu çalıştırmak için yeşil hidrojen (fosil yakıtlardan veya diğer fosil yakıtlardan elde edilen gri hidrojen yerine) kullanmak gibi başka önlemler de alıyor. Ayrıca daha verimli hidrojen elektrolizörleri geliştiren şirketlere yatırım yapıyor ve Rivian’dan 100.000 elektrikli dağıtım aracı sipariş etti.

ROG Phone 6D Ultimate özellikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekti