Sosyal Medyada Hırsızlık Uyarısı!

sosyal medya

Soyal medya servisleri tüm dünyada popülerliğini koruyor.  Ancak Türkiye’deki bazı hukuki kaynaklar, sosyal medya servislerinin güvenirliliği hakkında son derece farklı fikirlere sahip.

Ankara’nın en önemli avukatlarından Meltem Banko, kullanıcıları sosyal medya servislerine karşı uyardı. Meltem Banko, “Günün her saati elimizden düşürmediğimiz cihazlar ya da bilgisayarları kullanarak pek çok sosyal medya platformunda bulunduğumuz yerleri, yanı başımızdakileri, sevincimizi, üzüntümüzü, seyahatlerimizi, yediklerimizi ve içtiklerimizi fütursuzca internette paylaşıyoruz. Paylaşırken farkında olmasak da mevcut durumumuz, kişiliğimiz, arkadaşlarımız, akrabalarımız ve yaşadığımız çevre hakkında çok fazla veriyi içermekte ve bu veriler eğer kötü niyetli kişiler tarafından kıymetlendirilir ve bir suistimal aracı olarak kullanılırsa hiç beklemediğimiz olaylar başımıza gelebilir. İnterneti, kötü niyetli ve bu bilgileri bir suistimal aracı olarak kullanmak isteyenlerin de kullandığını düşünürsek, evinizde ya da ofisinizde olmadığınızı sosyal medyadan sizi takip eden bir hırsızın neler yapabileceği hiç aklınıza geliyor mu? ” ifadelerini kullandı.

facebook600X300

Meltem Banko, diğer bir uyarıda bulunarak  “Doğum günlerinizi, özel günlerinizi, sevdiğiniz rakamları, en çok sevdiğiniz hayvanları, ilkokulunuzu, mezun olduğunuz okulları, üye olduğunuz dernekleri sosyal medyadan rahat rahat paylaşırken internetteki pek çok uygulama ve servisin sizden gizli soru olarak bu soruların cevaplarını sorduğunu unutmayınız” açıklamasını yaptı.

Sahte Ikea Sitelerine Dikkat