Trump tarafından kurulan sosyal ağ iOS’ta hizmete girdi

Trump tarafından kurulan sosyal ağ iOS'ta hizmete girdi

CNET’in bildirdiğine göre, Donald Trump tarafından kurulan Twitter benzeri sosyal medya platformu Truth Social App Store’da kullanıma sunuldu. İşte detaylar.

Truth Social baş ürün sorumlusu “Billy B” insanlara 21 Şubat’ı takvimlerinde işaretlemelerini söylemişti. Nitekim o gün geldi ve çattı. Eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulan sosyal ağ hizmete sunuldu. Reuters’e göre, “Şu anda 21 Şubat Pazartesi günü Apple App Store’da yayınlanmaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. Bu arada, 21’i ABD’de Başkanlar Günü tatilini işaret ediyor.

Trump tarafından kurulan sosyal ağ iOS'ta hizmete girdi

Twitter ve Facebook, 6 Ocak’ta ABD Başkentine yapılan saldırının ardından eski başkanı yasaklamıştı. Truth Social’ın bir test sürümü geçen sonbaharda yayındandığında bazı problemler de ortaya çıktı. Ekim ayında Software Freedom Conservancy, Trump Medya ve Teknoloji Grubu’nu Mastodon’un AGPLv3 lisansını ihlal etmekle suçladı. Web sitesi, iki hafta sonra kaynak kodunun bir ZIP arşivini içeren özel bir bölüm ekledi. Problemin halledilmesinin ardından sosyal ağ için çalışmalar hız kesmeden devam etti.

CNET’e göre, bazı kullanıcıların hesap oluşturmada sorun yaşadığı bildirilse de, Truth Social gerçekten de iOS App Store’da göründü. Bazıları doğum tarihi, e-posta veya telefon numarası girmeye çalıştıklarında bir hata mesajı alırken, diğerleri bekleme listesine alındıklarını söylüyor. Platform henüz test aşamasında olduğu için olası problemler yaşanması normal diyebiliriz. Bu platform üzerinden ne tür bir kitle oluşacak zamanla bekleyip göreceğiz.

Çip kıtlığı nedeniyle iPhone ekran üretiminde sorun yaşanıyor