Mobil Dünya Kongresi organizatörleri bazı Rus firmalarını gösteriden men edecek

Mobil Dünya Kongresi organizatörleri bazı Rus firmalarını gösteriden men edecek

Reuters’in bildirdiğine göre, Mobil Dünya Kongresi organizatörleri, 28 Şubat-3 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenecek dünyanın en büyük mobil teknoloji fuarına bazı Rus şirketlerini yasaklayacak. İşte detaylar.

Mobil Dünya Kongresi etkinliğini organize eden endüstri ticaret kuruluşu GSMA, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra bir karar aldı. Rusya’ya uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle bu yıl Barselona merkezli etkinlikte ülkenin mobil ürünlerinin sergilenmeyeceği doğrulandı. GSMA, web sitesinde yaptığı açıklamada işgali şiddetle kınadı. Ancak buna rağmen CEO John Hoffman Reuters’e konferansı iptal etme veya erteleme planı olmadığını söyledi. CEO sözlerine bölgede yaşananları, “izlemeye devam edeceklerini” “gelişen bir durum” olduğunda ona göre hareket edeceklerini de ekledi.

Mobil Dünya Kongresi organizatörleri bazı Rus firmalarını gösteriden men edecek

CEO Hoffman ayrıca “bir avuç” Rus firmasının ve yöneticilerinin yasaklanacağını belirtti. Ancak bu firmaların isimlerini açıklamadı. Sadece uygulanacak olan yaptırım listesinin her dakika genişlediğini ekledi. Bununla birlikte, Rusya ile bağlantıları olan şirketler, gösteri alanı için birliğe ödeme yaparak yine de bir miktar kendilerini gösterebilecek. Beklenen 40.000-60.000 kişi katılırsa, konferans pandemi başladığından bu yana en büyük yüz yüze etkinliklerden biri olacak. Bu sebeple koronavirüs ile ilgili önlemlerin de son derece dikkate alınması gerekiyor. Temizlik mesafe ve maske gibi kurallar oldukça fazla önem taşıyacak. Şu ana kadarki en büyük yüz yüze konferans olması Omicron varyantının var olduğu bir dönemde çok mantıklı değil diyebiliriz.

Twitter Ukrayna Savaşı’nda sınıfta kaldı: Yanlış hesaplar engellendi