Sony’den Xperia 1 için yeni tanıtım videosu

maxresdefault 33

Sony önümüzdeki ay satışa sunulacak olan 3 ana kameralı ilk modeli Xperia 1 için yeni bir tanıtım videosu yayınladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Sony akıllı telefon pazarında kan kaybetmeye devam ediyor. Japon teknoloji devi, Çinli üreticilerin global pazara açılması sonrası hızla düşüşe geçti. Elbette bu düşüşte Sony’nin katı fiyat politikasında ısrarcı olması ve modern tasarım çizgisinden uzak bir görünüm çizmesi de hayli etkili oldu.

Sony geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde 3 ana kameraya sahip ilk modelini tanıtmıştı. Önümüzdeki ay raflardaki yerini alacak olan Xperia 1 için geçtiğimiz gün kısa bir tanıtım videosu yayınlandı. Dilerseniz bu videoya yukarıdaki oynatıcıdan göz atabilirsiniz.

Xperia X1 kamerasıyla dikkat çekecek

Sony’nin yeni amiral gemisi modeli kamerasıyla fark yaratacağa benziyor. Zaten Sony de yayınladığı yeni tanıtım videosunda Xperia 1’in kamera özelliklerine odaklanmış.

Elbette yeni Xperia modelinin hayli dişli rakiplerinin olduğunu da unutmamak gerekiyor. Zira şu anda DxOMark’a baktığımızda zirvede yer alan isimlerin kamera konusunda Xperia1’i zorlayacağını söylemek mümkün.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Yeni Xperia modeli 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1/2.6″, 1.4µm, predictive Dual Pixel PDAF, 5-axis OIS, 12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, predictive Dual Pixel PDAF, 2x optical zoom, 5-axis OIS özelliklerinde 3 ana kamera ile gelecek. Bu kameraların nasıl bir performans sergileyeceği ise şimdilik merak konusu.

Galaxy Fold parçalarına ayrıldı