Sony’den PS4’e Zam!

ps4 resmi1

Yüksek bir satış rakamına ulaşarak en büyük rakibi Xbox One’a fark açan yeni nesil oyun konsolu Playstation 4’ün satış fiyatına zam geldi.

ps4-resmi1

Sony Kanada tarafından yapılan bir açıklamaya göre market şartlarından dolayı Play Station 4, PS4 Camera ve oyunlara zam yapıldığı belirtildi. Sony Kanada yetkililerinin Toronto Sun gazetesine verdiği demeçte ürünlerin yeni fiyatlarıda açıklandı.

Yapılan zam sonrasında 399.99 dolar etiket fiyatıyla satılan Playstation 4’ün fiyatı 449.99 dolara yükseldi. Yani PS4’e 50 dolarlık bir zam geldi. Aralarında Infamous:Second Son ve MLB 14 gibi oyunlarında bulunduğu Playstation 4 oyunlarına da 10 dolarlık bir zam sonucu 69.99 dolardan satışa sunulacağı belirtildi. DualShock 4 ve kameralara ise 5 dolarlık zam sonucunda 64.99 dolarlık bir fiyat ortaya çıktı.

Sony Kanada tarafından yapılan bu zam sonunda gözler Microsoft’a çevrildi. Ancak Microsoft’tan gelen açıklamaya göre Sony Kanada’nın ürünlerinde yaptığı zam karşısında kendi ürünlerinde herhangi bir fiyat değişikliğine gitmeyeceklerini belirtti.

Yapılan zamlardan içerisinde bulunduğumuz bölgenin de etkilenmesi halinde Sony ürünlerinin ciddi derecede el yakacağını söyleyebiliriz.