Sony, Xperia tasarımını yeniliyor!

sony

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Sony, Xperia serisinde kullandığı OmniBalance olarak bilinen tasarım anlayışından vazgeçiyor.

Son dönemde çıkan üst segment akıllı telefonlara baktığımızda, genel itibari ile ince çerçeveli ve hatta ön tarafın tamamen ekran ile kaplı modellerden oluştuğunu görüyoruz. iPhone X’ten tutun da LG G6’ya kadar uzanan bir model yelpazesinden bahsediyoruz. Hemen hemen her üretici, 1 ya da 2 modelle bu yelpazeye katkıda bulunma gayretinde diyebiliriz. Tabi ki biri hariç. Sony. Sony hala Xperia modellerinde artık mazi olması gereken OmniBalance tasarım çizgisinden vazgeçmiş değil.

Elbette bu durumun bazı nedenleri var. Bilindiği üzere Sony cihazları suya ve basınca dayanıklılık söz konusu olduğunda rakiplerinin çok önünde yer alıyor. İşte bu farkın temel nedenini de OmniBalance isimli tasarım anlayışı oluşturuyor. Sony, Xperia serisinde yeni bir tasarım anlayışıyla birlikte bazı temel özelliklerini kaybedebileceğinden çekiniyor.

Fakat Japon teknoloji devinin akıllı telefon pazarındaki payının iyiden iyiye azalması, bazı tabuların yıkılmasının da önünü açmış gibi. Zira Sony’nin önemli isimlerinden biri olan Hindistan Genel Müdürü Kenichiro Hibi, verdiği bir röportajda, Xperia serisinde yeni bir tasarım anlayışına yöneleceklerini doğruladı.

Sızdırılan bilgilere göre yeni tasarım çizgisi Mirai olarak adlandırılacak ve sizlerin de tahmin edebileceği üzere ince çerçeveler ya da uçtan uca ekran tasarımıyla ön plana çıkacak. Muhtemelen Sony’nin yeni tasarım çizgisi satışların bir nebze artmasını da sağlayacaktır.