Kullanıcılar iOS 11 konusunda hala şüpheli

ios11

Apple’ın 19 Eylül’de yayınladığı yeni mobil işletim sistemi iOS 11, hala istenilen kullanıcı düzeyine ulaşmış değil. İşte konunun detayları.

Apple genel olarak iOS’i her yenilediğinde, düzenlediği etkinlikte önemli bir bölümü de bu işletim sistemine ayırırdı. Fakat iOS 11’de işler biraz değişti. Zira Apple, iOS 11 üzerine çok fazla yorumda bulunmadı. Bunun nedeni iOS 11’le köklü değişikliklerin gelmemesi olarak yorumlandı.

Bilindiği üzere Apple, iOS 11’i geçtiğimiz günlerde 19 Eylül’de kullanıcıların beğenisine sundu. İlk 24 saat içerisinde iOS işletim sistemini kullanan cihazların yüzde 12’si iOS 11’e geçiş yaptı. Fakat iOS 11’e geçenlerin, ardı ardına forumlarda şikayet başlıkları açması üzere, diğer kullanıcılar güncellemeye biraz daha temkinli yaklaştı.

Zira ardından geçen 1 haftalık zaman diliminde iOS 11’e aşırı bir yüklenme olmadı. Hatta son rakamlara göre, iOS 11’e geçenlerin oranı hala yüzde 23.6 seviyelerinde. Bu oran, geçtiğimiz yıllarda yapılan iOS güncellemelerinin oldukça altında diyebiliriz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Apple dün geç saatlerde iOS 11.0.1 güncellemesini yayınladı. 225MB büyüklüğündeki bu güncelleme ile, iOS 11’de ortaya çıkan bazı sorunların giderildiği belirtiliyor. Eğer Apple’ın yayınladığı yeni güncelleme, gerçek anlamda iOS 11’de var olan sorunları çözebilirse, önümüzdeki bir kaç gün içerisinde bu işletim sistemine olan geçiş de hızlanacaktır.

iOS 11’in iPhone 5s ve sonrasında gelen iPhone modelleri için yayınlandığını da hatırlatalım.


Yorumlar kapatıldı.