Ambient Flow ile neler değişti?

xperia

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden biri olan Sony, bilindiği üzere  pek çok alanda ürünler geliştirmekte. Konsol sektöründen tutun da akıllı telefon sektörüne kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Sony, genel anlamda premium segmentinde bir isim. Faaliyet gösterdiği pek çok kategoride zirveye oynayan Japon teknoloji devi, aynı başarıyı akıllı telefon sektöründe ise gösteremedi. Hali hazırda ilk 10 içerisinde bile yer alamayan Sony, MWC’de tanıttığı yeni tasarım çizgisi Ambient Flow ile üst sıralara tırmanmak istiyor.

Iconic Identity’den Ambient Flow çizgisine uzanan yol

Sony’nin akıllı telefon pazarında zirveye oynayamamasının iki temel nedeni bulunuyor. Bunlardan birincisi, katı fiyat politikası, ikincisi ise pek de beğenilmeyen tasarım anlayışı.

Muhtemelen ilk Xperia modellerinde kullanılan Iconic Identity beğenilen bir tasarım çizgisiydi. Fakat Omnibalance ile başlayan süreçte işler biraz daha değişti. Artık klasikleşen bu tasarım çizgisinin terk edilmesi ve daha modern bir çizgiye geçilmesi gerekiyordu. Sonuç olarak MWC’de Ambient Flow ismi verilen yeni tasarım çizgisi tanıtıldı. Omnibalance’ın aksine daha yumuşak ve oval hatlara sahip olan Ambient Flow hakkındaki ilk izlenimler olumlu. Fakat bu durum satış rakamlarına nasıl bir etki yapar, işte o kısım şimdilik bilinmiyor.

Peki Sony’nin ilk tasarım çizgisinden, Ambient Flow’a kadar nasıl bir süreç geçti? İşte bu sorunuzun yanıtını yaklaşık olarak 2 dakika uzunluğunda olan aşağıdaki videoda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Xiaomi Mi Mix 2s hangi yonga seti ile gelecek?