Sony Xperia 5 IV ile ilgili söylentiler sızdı

ssd

2021 Nisan ayında duyurulan Sony Xperia 5 III mağaza raflarına geç ulaşmış olsa da artık neredeyse bir yaşında. Dolayısıyla yeni nesil için beklentiler arttı!

Sony Xperia 5 IV ile ilgili söylentiler sızdı! Artık yakında yenisinin çıkması beklenen model ile ilgili bazı bilgiler sızdı. Merakla beklenen Sony Xperia 5 IV’ün Sony’nin küçük amiral gemisi olması bekleniyor.

Sony Xperia 5 IV’ün 6.1” diyagonal ekrana sadık kalacağı iddia ediliyor, bu nedenle telefonun mevcut modelle kabaca aynı boyutta olması gerekiyor. Bununla birlikte, 180g’de (168g’dan yukarı) biraz daha ağır olacak ve her iki tarafta hem çizilmelere hem darbelere karşı sağlam koruma sağlayacak Gorilla Glass Victus kullanılacak.

Ana kamera, daha önce Xperia 1 II’de bulunan 12 MP’lik bir sensör olan IMX557’yi kullanacak. 1/1.7” boyutunda olması, piyasadaki diğer telefonlardan daha büyük olan 1.8 µm piksele sahip olduğu anlamına geliyor.

sss 2

Sony Xperia 5 IV ile ilgili söylentiler sızdı

Telefoto lens, IMX663’e, 12 MP sensöre (1/2.93”, 1.22 µm) ve 3x ile 4.4x büyütme arasında geçiş yapabilen çift odak uzunluklu bir lense sahip olacak. Ultra geniş kamera, her zaman popüler olan IMX363 (1/2.55”, 1.4 µm) olan başka bir 12 MP sensör kullanacak. Genel olarak, bu bilgilerin doğru olduğu varsayılırsa, Mark IV’teki kamera mevcut kamerayla aynı olmasa da çok benzer olacak gibi görünüyor.

Xperia 5 IV, elbette yeni Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine yükseltilecek. İlginç bir şekilde, bu bilgiyi yayınlayan sızıntı, çipin Samsung yerine TSMC’den alınacağını iddia ediyor.

Telefonun, Xperia serisi için bir tür ticari marka haline gelen 3,5 mm kulaklık jakını elinde tutacağı iddia ediliyor. Ayrıca pil kapasitesinin 4.500 mAh üzerinde olması bekleniyor.

Sony Xperia 5 IV’ün fiyatı hakkında resmi bir bilgi yok ancak Çinli kaynaklara göre yeni model önceki modelle aynı fiyata mal olacak.

Facebook, Reels uygulaması hakkında ciddi adımlar atıyor